De kans dat het derde seizoen van Euphoria volgend jaar te zien is, is toegenomen nadat HBO onthulde dat het jeugddrama in januari in productie gaat.



In maart werd bericht dat de opnameplannen voor de door Sam Levinson bedachte serie waren uitgesteld omdat Levinson nog steeds aan scripts werkte.

Het filmen begint nu aan het begin van volgend jaar en alle hoofdrolspelers keren terug. Verwacht ook een tijdsprong tussen het tweede en derde seizoen.



Ten tijde van de aankondiging in maart mochten castleden andere acteerklussen aannemen, zoals Eric Dane die zich bij Jensen Ackles en Jessica Camacho voegt in Prime Video's thrillerserie Countdown.

HBO is op de hoogte van deze ontwikkeling en zal daarom om de agenda's van bepaalde acteurs heen filmen. Het is niet duidelijk of het derde seizoen het laatste zal zijn, maar het is moeilijk voor te stellen dat HBO tijd vindt in het schema van de acteurs voor toekomstige seizoenen, aangezien de serie een aantal sterren heeft gecreëerd, waaronder doorbraken voor Zendaya, Sydney Sweeney, Jacob Elordi en Colman Domingo, die een terugkerende rol speelt.

Dane, Maude Apatow, Storm Reid, Alexa Demie, Hunter Schafer, Nika King en Dominic Fike spelen ook een hoofdrol in de serie.

Francesca Orsi, EVP van HBO programmering en hoofd van HBO dramaseries en films, zei: "Ik ben erg blij dat we klaar zijn om in januari te beginnen met de productie van Euphoria. We zouden niet gelukkiger kunnen zijn met onze creatieve samenwerking met Sam en deze ongelooflijke cast. We kijken ernaar uit om dit nieuwe seizoen van Euphoria tot leven te brengen voor de fans."

Het eerste seizoen ging in juni 2019 in première en het tweede seizoen in januari 2022, met twee specials van een uur in december 2020 en januari 2021.

De serie werd getroffen door stakingen van schrijvers en acteurs in 2023 en door de onverwachte dood van hoofdrolspeler Angus Cloud en uitvoerend producent Kevin Turen.

Aangezien de eerste twee seizoenen zich voornamelijk op de middelbare school afspelen, kun je verwachten dat ze een beetje volwassen zijn geworden.

In een interview met Elle in augustus beschreef Levinson seizoen drie als een "film noir" en deelde hij dat Zendaya's personage van een herstellende verslaafde "zou onderzoeken wat het betekent om een individu met principes te zijn in een corrupte wereld".

Euphoria speelt zich af in het fictieve stadje East Highland, Californië, waar mensen op zoek zijn naar hoop terwijl ze de spanningen van liefde, verlies en verslaving met elkaar in evenwicht houden. De serie is gebaseerd op de gelijknamige Israëlische serie van Ron Leshem en Daphna Levin.

Levinson produceert samen met Ravi Nandan, Drake, Adel 'Future' Nur, Zendaya, Will Greenfield, Ashley Levinson, Ron Leshem, Daphna Levin, Hadas Mozes Lichtenstein, Gary Lennon, Mirit Toovi, Tmira Yardeni, Yoram Mokady. De serie wordt geproduceerd in samenwerking met A24.