Er is slechts nieuws voor film- en serieliefhebbers, want Videoland heeft bekendgemaakt de prijzen te verhogen van de Basis-, Plus- en Premium-abonnementen.



Voor alle drie de abonnementen ga je straks €1 per maand meer betalen. Maar er is gelukkig een manier om de prijsverhoging te ontwijken. In dit artikel vertellen we je hoe je de oude prijs voor je abonnement kunt blijven betalen.



Videoland verhoogt per maandag 26 augustus de prijs van alle beschikbare abonnementen. Dit betekent dat je voor het Basis-, Plus- en Premium-abonnement één euro per maand meer gaat betalen. In 2023 werd er ook al een prijsstijging van hetzelfde bedrag doorgevoerd. Alleen de prijs van het Basis abonnement, waarbij een deel van de inkomsten van het bedrijf wordt gegenereerd door het vertonen van advertenties op de streamingdienst, bleef toen onveranderd. Nu moeten ook kijkers met een basis-abonnement aan de prijsstijging gaan geloven.

Basic: van €4,99 naar €5,99 per maand (prijsverhoging van 20%)

Plus: van €9,99 naar €10,99 per maand (prijsverhoging van 11%)

Premium: van €11,99 naar €12,99 per maand (prijsverhoging van 8%)

Nieuwe klanten die na 18 juli een abonnement hebben afgesloten, zijn tijdens het aanmeldingsproces op de hoogte gebracht van de aankomende prijswijziging. De nieuwe prijs zal door leden betaald worden vanaf de eerste facturering na maandag 26 augustus 2024.

Het is flink balen dat de prijzen van alle abonnementen worden verhoogd. Zeker gezien meerdere streamingdiensten prijsverhogingen doorvoeren. Toch biedt Videoland blijkbaar (een deel van de klanten) ook de mogelijkheid om de huidige prijs te blijven betalen. Een aantal abonnees heeft in hun e-mail namelijk een actiecode gekregen. Door deze code in de mail te verzilveren, ontvang je €1 korting op je maandbedrag. Hierdoor blijf je nog een jaar lang de huidige prijs betalen. Wel is het noodzakelijk om de actiecode vóór maandag 26 augustus 2024 te verzilveren. Na deze datum zal de prijsverhoging ingaan.

Videoland geeft aan dat de prijsaanpassing nodig is om dagelijks nog meer exclusieve series, films en documentaires van zowel Nederlandse als internationale bodem aan te bieden. Hierbij kun je denken aan productie van populaire eigen titels zoals de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia en de zomerse afleveringen van B&B Vol Liefde, de geliefde reality-serie Ex on the Beach: Double Dutch (zie foto boven) en het binnenhalen van sportrechten als Glory-kickboksen. De extra inkomsten uit de prijsverhoging zullen dus door RTL, het moederbedrijf van de streamingdienst, worden gebruikt om dit uitgebreidere aanbod te realiseren.