Amazon Prime Video's ambitieuze Citadel-franchise breidt zich snel uit. Binnenkort verschijnt de eerste spin-off: Citadel: Diana.



Er zijn al heel wat spannende updates over de eerste spin-off, Citadel: Diana. Citadel wordt op het kleine scherm gebracht door de gebroeders Russo en gaat over twee spionnen die moeten vechten om hun herinneringen en hun leven terug te krijgen nadat hun organisatie is geïnfiltreerd door een machtige vijand.



Het is misschien wel een van de meest gedurfde plannen in de televisiegeschiedenis. Prime Video lanceerde Citadel in 2023 met ambitieuze franchise-doelstellingen in het achterhoofd en liet er geen gras over groeien toen het bekendmaakte dat er al een spin-off, Citadel: Diana, onderweg was.

Helaas voor Prime Video en het hele team achter de serie leek Citadel te groot om te mislukken, maar dat gebeurde uiteindelijk toch. De kijkcijfers daalden en de recensies waren al even matig, waardoor de peperdure serie in het slop raakte. Citadel seizoen twee werd preventief vernieuwd nog voordat de eerste resultaten van het debuutseizoen bekend waren, maar sindsdien is er weinig van terechtgekomen. Ook Citadel: Diana is al lang onderweg, maar Prime Video is verrassend stil geweest over hun Italiaanse uitbreiding naar de wereld van Citadel.

In tegenstelling tot andere belangrijke Originals op Prime Video, was er weinig nieuws over Citadel: Diana. Nu heeft Prime Video eindelijk de spin-off van zes afleveringen op het schema gezet.

Na meer dan een jaar van relatieve stilte over de Italiaanse spin-off, bevestigt het laatste nieuws de premièredatum voor Citadel: Diana. De semi-futuristische actieserie debuteert nu op Amazon Prime Video op donderdag 10 oktober.

Samen met de premièredatum is er ook een nieuwe teaser trailer voor Citadel: Diana onthuld die meer licht werpt op het verhaal van de serie. De teaser trailer volgt het gelijknamige personage terwijl ze infiltreert in Manticore om de groep van binnenuit ten val te brengen. Uiteraard vindt er een reeks explosieve gevechten plaats terwijl ze de val van Citadel probeert te wreken.

Omdat er zo weinig bekend is over de serie zelf, is er ook weinig bekend over de cast van Citadel: Diana. Het enige personage dat tot nu toe bekend is, is de titulaire heldin zelf, die wordt gespeeld door de Italiaanse actrice Matilda De Angelis. Er is een uitgebreide lijst acteurs aangekondigd voor de cast, hoewel er nog niets bekend is over hun rollen. Ze zijn vooral bekend van hun werk in Europese producties in hun eigen land. Er wordt verwacht dat er binnenkort meer details komen en het is onbekend of Citadel-personages in de spin-off zullen verschijnen.

Ook de Nederlandse actrice Thekla Reuten speelt een rol in de serie, net als Lorenzo Cervasio, Maurizio Lombardi, Julia Piaton, Bernhard Schütz en Filippo Nigro.

Hoewel de spin-off lange tijd in nevelen gehuld was, ging de tweede teaser van Prime Video ook vergezeld van een plotsynopsis. Diana, die zich afspeelt in 2030 (acht jaar na de val van Citadel), is een undercoveragent van Citadel die achter de vijandelijke linies vastzit als mol binnen de Manticore-organisatie. Om te ontsnappen moet Diana een verbond sluiten met de erfgenaam van Manticore, die hoopt de greep van de organisatie op Europa voorgoed te beëindigen. Meer details komen waarschijnlijk binnenkort, maar de spin-off is nu al een spannende voortzetting van het plot van zijn voorganger.

Bekijk de teaser trailer hieronder: