Brilliant Minds heeft verschillende gastacteurs toegevoegd aan het eerste seizoen.



Brilliant Minds is geïnspireerd door de overleden neuroloog Oliver Sacks en volgt de revolutionaire neuroloog Oliver Wolf (Zachary Quinto) en zijn team van stagiaires terwijl ze de laatste grote grens verkennen - de menselijke geest - terwijl ze ook worstelen met hun eigen relaties en geestelijke gezondheid.



Mandy Patinkin (foto), Steve Howey en André De Shields zullen allemaal te zien zijn in het eerste seizoen van Brilliant Minds, bestaande uit dertien afleveringen, dat op maandag 23 september begint op NBC.

Bedenker Michael Grassi kondigde het nieuws aan tijdens het panel van Brilliant Minds tijdens de Television Critics Association zomerperstournee van NBCUniversal. "We hebben uitzonderlijke gastacteurs dit seizoen," zei Grassi, en hij deelde dat er nog meer zouden kunnen volgen.

Patinkin, wiens gastrol twee afleveringen beslaat, speelt een huisarts die Bronx General bezoekt. De Shields verschijnt in de pilot als een Alzheimerpatiënt. Howey verschijnt later in het seizoen als lid van een motorbende die bij Dr. Wolf in behandeling komt.

Brilliant Minds is geïnspireerd op de boeken The Man Who Mistook His Wife for a Hat en An Anthropologist on Mars van Sacks. De auteur, die in 2015 op 82-jarige leeftijd overleed, wijdde zijn leven aan het bestuderen van de vreemdste en meest verbijsterende hersenaandoeningen ter wereld als een venster op het menselijk bewustzijn en hij geloofde in een nieuwe benadering van geesteszieken en neuro-atypische mensen. Zijn boek Awakenings werd ook verfilmd in 1990, met Robert De Niro en Robin Williams in de hoofdrollen.

Naast Quinto - wiens laatste reguliere rol op NBC in Heroes was - zullen in Brilliant Minds Tamberla Perry, Ashleigh LaThrop, Alexander MacNicoll, Aury Krebs, Spence Moore II en Teddy Sears meespelen.

Patinkin speelde de rol van Saul Berenson in acht seizoenen van Showtime's Homeland. Daarvoor was hij te zien als Jason Gideon in de eerste drie seizoenen van Criminal Minds van CBS. Patinkin speelde mee in het vijfde seizoen van The Good Fight van Paramount+ en was recentelijk nog te zien in de Hulu-mysterie-dramaserie Death and Other Details, die na één seizoen werd gecanceld.

Howey speelde de hoofdrol als Harry Tasker in True Lies van CBS dat na één seizoen en dertien afleveringen gecanceld werd. Zijn bekendste televisierol is wellicht als Kevin 'Kev' Ball in Showtime's dramadyserie Shameless (US).

De Shields is een een Amerikaanse entertainer die gastrollen speelde in onder andere HBO's Sex and the City, en zowel Law & Order als Law & Order: Special Victims Unit van NBC.