Emmy genomineerde-Josh Charles is toegevoegd aan de cast van Hulu's The Handmaid's Tale in een vaste rol.



The Handmaid's Tale gaat later dit jaar in productie en herenigt Charles en Elisabeth Moss, zijn tegenspeelster in de FX-miniserie The Veil die in april in première ging. Details over het personage van Charles (foto onder) en de focus van het seizoen zijn nog niet bekend. Het zesde en laatste seizoen wordt verwacht in 2025.



The Handmaid's Tale is gebaseerd op de klassieke roman van Margaret Atwood en vertelt het verhaal van het leven in de dystopie van Gilead, een totalitaire samenleving in wat vroeger de Verenigde Staten was. Het draait om June Osbourne/ Offred (Moss), een van de weinige vruchtbare vrouwen die bekend staan als Handmaids in de onderdrukkende Republiek en haar strijd om te overleven als een reproductieve surrogaat voor een machtige commandant en zijn wraakzuchtige vrouw.

Seizoen vijf vindt June in de nasleep van de moord op Commander Waterford (Joseph Fiennes) en de gevolgen die ze moet dragen voor haar rol in de gruwelijke moord. Op zijn minst zal ze het moeten opnemen tegen zijn weduwe Serena (Yvonne Strahovski), en op een bepaald niveau Gilead. Maar ze zal vooral gedwongen worden om haar identiteit en doel, nu voor altijd veranderd, opnieuw te definiëren.

Ondertussen werkt Commandant Lawrence (Bradley Whitford) samen met Nick (Max Minghella) en Tante Lydia (Ann Dowd) terwijl hij probeert Gilead te hervormen en aan de macht te komen. Maar wie weet wat de commandant en Nick, die June hielp Waterford te bemachtigen voor de moord, in hun mouw hebben?

Nog steeds in Canada vecht June, met de hulp van Luke (O.T. Fagbenle) en Moira (Samira Wiley), van een afstand tegen Gilead terwijl ze hun missie voortzetten om hun dochter Hannah te redden en zich met haar te herenigen.

In de serie spelen ook Madeline Brewer, Amanda Brugel, Sam Jaeger en Ever Carradine de hoofdrollen.

The Handmaid's Tale wordt geproduceerd door MGM Television en uitgevoerd door Bruce Miller, Warren Littlefield, Eric Tuchman, Yahlin Chang, Elisabeth Moss, Steve Stark, Kim Todd, John Weber, Sheila Hockin, Frank Siracusa, Daniel Wilson en Fran Sears. De serie wordt internationaal gedistribueerd door Amazon MGM Studios Distribution.

Charles werd twee keer genomineerd voor Primetime Emmy Awards, in 2011 en 2014, voor zijn vertolking van Will Gardner in de CBS-serie The Good Wife in de categorie Voortreffelijke Mannelijke Bijrol in een Dramaserie.

Charles speelde ook in de HBO-miniserie We Own This City, Away van Netflix, The Loudest Voice en Masters of Sex, beide van Showtime.