Dan Stevens is aangetrokken als hoofdrolspeler en uitvoerend producent voor het derde seizoen van horror-anthologieserie The Terror: Devil in Silver.



The Terror: Devil in Silver is geschreven door Chris Cantwell en auteur Victor LaValle, op wiens roman het seizoen is gebaseerd. De serie vertelt het verhaal van Pepper (Stevens, foto onder), een man uit de arbeidersklasse die door een combinatie van pech en een slecht humeur onterecht wordt opgenomen in het New Hyde Psychiatric Hospital - een instelling vol met mensen die de maatschappij liever vergeet.



Daar moet hij opboksen tegen patiënten die hem tegenwerken, dokters die gruwelijke geheimen verbergen en misschien zelfs de duivel zelf. Terwijl Pepper door een hels landschap navigeert waar niets is wat het lijkt, ontdekt hij dat de enige weg naar vrijheid het confronteren van de entiteit is die gedijt op het lijden binnen de muren van New Hyde - maar door dit te doen bewijst hij misschien wel dat de ergste demonen van allemaal in hemzelf leven.

"Ik vind het geweldig om deel uit te maken van The Terror: Devil in Silver", aldus Stevens. "Deze serie is een duistere symfonie van psychologische horror en aangrijpend drama, die het publiek op zijn grondvesten zal doen schudden. Victor LaValle, Christopher Cantwell en dit ongelooflijke team hebben een unieke en verdraaide dans van duivels en schaduwen gecreëerd. Ik kijk ernaar uit om iets episch af te leveren dat als een ijzeren bel door de zalen zal galmen."

Cantwell en LaValle produceren het zesdelige The Terror: Devil in Silver met Ridley Scott en David W. Zucker voor Scott Free Productions, Alexandra Milchan en Scott Lambert voor Emjag Productions, Guymon Casady (Entertainment 360), Stevens en Brooke Kennedy. Karyn Kusama is ook uitvoerend producent en regisseert de eerste twee afleveringen. Het nieuwe seizoen gaat in 2025 van start op AMC en AMC+.

Het eerste seizoen van The Terror, dat in 2018 debuteerde op AMC en zich richt op een Britse marine-expeditie die vast komt te zitten in het ijs tijdens de zoektocht naar de Noordwestelijke Doorvaart, werd de meest bekeken serie ooit van AMC+ in de eerste maand na het debuut op de streamer afgelopen herfst. Seizoen twee, dat oorspronkelijk in 2019 van start ging en de gebeurtenissen in een Japans interneringskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog beschrijft, wordt momenteel op AMC+ gestreamd.

Stevens heeft onlangs de productie afgerond van de gelimiteerde Netflix-serie Zero Day met Robert De Niro. Hij speelde eerder onder andere de rollen van Matthew Crawley in Downton Abbey van ITV, David Haller in Legion van FX en John Dean in de gelimiteerde Starz-serie Gaslit.