Paramount+ heeft de startdatum en teaser trailer bekendgemaakt voor het vijfde en laatste seizoen van Star Trek: Lower Decks.



Het seizoen gaat op donderdag 24 oktober met twee afleveringen van start op Paramount+ in de VS en internationaal. Na de eerste aflevering verschijnen er elke donderdag nieuwe afleveringen van het tien afleveringen tellende seizoen op de streamer tot aan de finale op donderdag 19 december.



Tijdens het Star Trek-panel op San Diego Comic-Con, onthulde Paramount+ ook twee eerste foto's van het nieuwe seizoen, die je hierboven en onderaan dit nieuwsbericht kunt bekijken.

Het feit dat dit seizoen van Star Trek: Lower Decks het laatste zal zijn, werd door het publiek luidkeels uitgejouwd. In de zaal waren onder andere castleden Tawny Newsome, Jack Quaid, Noël Wells en Jerry O'Connell aanwezig, samen met uitvoerend producenten Alex Kurtzman en Mike McMahan.

In seizoen vijf van Star Trek: Lower Decks krijgt de bemanning van de U.S.S. Cerritos de opdracht om 'ruimtegaten' te dichten - scheuren in de ruimte die chaos veroorzaken in het Alfa Kwadrant. Ruimtegaten-dienst is makkelijk voor Junior Officieren Mariner, Boimler, Tendi en Rutherford... als ze niet ook te maken hadden met een Orion-oorlog, woedende Klingons, diplomatieke rampen, moordmysteries en het engste van alles: hun eigen carrière-aspiraties. Het komende seizoen op Paramount+ is een viering van deze underdogbemanning die gevaarlijk dicht bij promotie uit de lagere dekken en in vreemde nieuwe Starfleet-rollen is.

De geanimeerde comedyserie richt zich op de ondersteunende bemanning op een van de minst belangrijke schepen van Starfleet, de U.S.S. Cerritos, en bevat ook de stemmen van Eugene Cordero, Dawnn Lewis, Fred Tatasciore en Gillian Vigman.

Star Trek: Lower Decks wordt geproduceerd door animatietak van CBC Studio, Eye Animation Productions; en Secret Hideout en Roddenberry Entertainment. Uitvoerend producenten zijn Kurtzman, McMahan, Aaron Baiers, Rod Roddenberry en Trevor Roth. Titmouse, het Emmy-winnende onafhankelijke animatieproductiebedrijf, fungeert als animatiestudio voor de serie.

De serie wordt exclusief uitgezonden op Paramount+ in de VS en Latijns-Amerika en wordt gedistribueerd door Paramount Global Content Distribution.

De Star Trek-franchise op Paramount+ omvat ook het vijfde en laatste seizoen van Star Trek: Discovery, Star Trek: Strange New Worlds, de aankomende originele film Star Trek: Section 31 met Oscarwinnares Michelle Yeoh en de nieuwe originele serie Star Trek: Starfleet Academy, die later dit jaar in productie gaat. Alle seizoenen van de originele serie Star Trek: Picard, met Patrick Stewart in de rol van Jean-Luc Picard, zijn ook beschikbaar om te streamen.