John Carroll Lynch is gecast als vaste acteur tegenover Maggie Q in Prime Video's titelloze Renée Ballard-serie, een spin-off van Bosch.



De nieuwe serie volgt detective Renée Ballard (Q), die de nieuwe afdeling van onopgeloste zaken van de LAPD moet leiden - een slecht gefinancierde, vrijwillige eenheid met de grootste hoeveelheid zaken in de stad. Ballard benadert deze zaken met empathie en vastberadenheid. Wanneer ze tijdens haar onderzoeken een grotere samenzwering ontdekt, kan ze rekenen op de hulp van haar gepensioneerde bondgenoot Harry Bosch om de gevaren die zowel haar eenheid als haar leven bedreigen het hoofd te bieden.



Lynch (foto) speelt Thomas Laffont, een gepensioneerde voormalige politiepartner die terugkomt om Ballard te helpen de afdeling te leiden. Hij is een vriendelijke, doorgewinterde detective en een kei in het ondervragen - hij is een rots in de branding voor Ballard.

Naast Q voegt Lynch zich bij Courtney Taylor, die Samira Parker speelt, een lid van Ballards team.

Q's personage wordt voor het eerst geïntroduceerd in de seizoensfinale van een andere spin-off van Bosch, Bosch: Legacy, voordat ze aan haar eigen serie begint.

Jet Wilkinson is uitvoerend producent voor de Renée Ballard-serie samen met Michael Connelly, Trish Hofmann, Michael Alaimo en Kendall Sherwood. Henrik Bastin en Melissa Aouate produceren voor Fabel Entertainment, Jasmine Russ is co-uitvoerend producent. Andere co-uitvoerend producenten zijn Jamie Boscardin Martin en Trey Batchelor, en Theresa Snider is co-uitvoerend producent voor Hieronymus Pictures.

Lynch was recentelijk te zien in HBO's The White House Plumbers en zal verschijnen in het laatste seizoen van Paramount+'s Evil. Andere televisierollen zijn terugkerende rollen in Gaslit van Starz; American Horror Story en The Americans van FX; en een vaste rol in Big Sky van ABC.