Sweetpea komt binnenkort naar Starz. Het nieuwe drama heeft een teaser trailer vrijgegeven van de 'coming of rage' dramaserie.



Ella Purnell, Nicôle Lecky, Jon Pointing, Calam Lynch, Leah Harvey, Jeremy Swift en Dustin Demri-Burns spelen de hoofdrollen in de zes afleveringen durende serie over een stille muurbloem (Purnell) die moordenaar wordt.



Starz onthulde meer over de aankomende serie in onderstaand persbericht:

"STARZ heeft vandaag de teaser trailer vrijgegeven voor het sluw gedraaide coming-of-rage verhaal Sweetpea, dat in oktober uitkomt.

Ella Purnell speelt de rol van Rhiannon, een stille muurbloem die een wraakzuchtige en bedwelmend bevrijdende smaak voor moord ontwikkelt. Purnell is ook uitvoerend producent.

Purnell liet weten: "Ik kan echt niet wachten tot de wereld Sweetpea leert kennen! Ik vond het geweldig om dit ongelooflijk complexe personage te ontdekken en om samen te werken met onze dynamische cast en de krachtpatsers Ella Jones, Kristie Swain en Patrick Walters. Dit is een van de meest bevredigende ervaringen uit mijn carrière tot nu toe. In de kern gaat de serie over een vrouw die eindelijk haar stem vindt, verteld door een unieke donkere en komische lens. Ik hoop dat het publiek net zoveel plezier beleeft aan de wilde coming-of-rage reis van Rhiannon Lewis als wij hebben gehad aan het tot leven brengen ervan."

Rhiannon Lewis maakt niet veel indruk - mensen lopen haar op straat voorbij zonder een tweede blik te werpen. Ze wordt voortdurend over het hoofd gezien voor een promotie op haar werk, de jongen die ze leuk vindt wil zich niet binden en haar vader is heel erg ziek. Dan komt alles in haar leven op zijn kop te staan. Rhiannon wordt over de rand geduwd en verliest de controle. Plotseling is het muurbloempje verdwenen en in plaats daarvan is er een jonge vrouw die tot alles in staat is... Rhiannon's leven verandert als ze in een nieuwe, bedwelmende kracht stapt, maar kan ze haar moordenaarsgeheim bewaren?

De ensemblecast bestaat uit Nicôle Lecky als Julia, Jon Pointing als Craig, Calam Lynch als AJ en Leah Harvey als Marina. Ook te zien zijn Jeremy Swift als Norman en Dustin Demri-Burns als Jeff.

De zesdelige serie is rechtstreeks aangekocht bij Sky Studios en zal in oktober 2024 in première gaan als STARZ Original in de VS en Canada."

De exacte premièredatum van de serie wordt later bekendgemaakt.