De nieuwe trailer voor Terminator Zero is vrijgegeven door Netflix.



Terminator Zero is een aankomend project van de Terminator-franchise in de vorm van een animatieserie voor volwassenen. Het plot schakelt tussen de periodes van 2022 en 1997 wanneer een mens terug in de tijd wordt gestuurd om een wetenschapper genaamd Malcolm Lee te beschermen die betrokken is bij de ontwikkeling van een nieuw AI-systeem.

Terminator Zero heeft een stemmencast met Timothy Olyphant, Sonoya Mizuno, Rosario Dawson, Ann Dowd en Andre Holland.



Netflix heeft nu de trailer voor Terminator Zero vrijgegeven. De trailer opent met Malcolm (Holland) die samen met zijn kinderen naar lucht snakt. Een AI-stem, Kokoro (Dawson), zegt dan "Malcolm," terwijl de stad een nucleaire explosie ondergaat. De trailer onthult dat dit de nachtmerrie van Malcolm is, vergelijkbaar met de nachtmerrie van Sarah Connor in Terminator 2: Judgment Day.

Malcolm onthult dat Skynet online zal gaan en Kokoro kan hem misschien helpen dit te voorkomen. Een Terminator wordt teruggestuurd in de tijd om Malcolm te doden, maar een verzetsstrijdster, Eiko (Mizuno) arriveert om hem te beschermen.

Terminator Zero komt op donderdag 29 augustus uit met acht afleveringen op Netflix. Dit zet een patroon voort van grote titels die worden bewerkt tot een geanimeerde vorm. Netflix heeft al eerder ervaring opgedaan met het produceren van soortgelijke series met hun geanimeerde adaptatie van Castlevania. Deze trend laat zien dat Netflix animatie een levensvatbaar medium vindt voor actie-franchises die hun wortels in andere media hebben.

Omdat Terminator Zero een animatieserie is, zal het ook meeliften op de golf van animatieseries voor volwassenen, die de laatste jaren aan populariteit winnen. Animatieseries voor volwassenen kunnen verschillende genres aannemen, zoals de Prime Video-serie Invincible, die tot nu toe twee seizoenen heeft gedraaid. In tegenstelling tot Terminator Zero heeft Invincible geen bestaand live-action project dat zijn reputatie moet waarmaken. Toch zal de esthetiek van Terminator Zero waarschijnlijk vergeleken worden met Invincible en andere animatieprojecten voor volwassenen.

Aan de trailer van Terminator Zero te zien, lijken de beelden van de serie zich vooral te richten op schaduwen en donkere, gedempte tinten, waardoor er een andere omgeving ontstaat dan bij animatieseries als Invincible of Rick and Morty. Terminator Zero maakt het mogelijk om het Terminator-universum na een aantal jaren opnieuw te verkennen en geeft een unieke kijk op het AI-angst sciencefiction subgenre dat in opkomst is. Of het volledig slaagt in dit doel valt nog te bezien, maar de trailer voor Terminator Zero wekt intriges op.