Lionsgate breidt het John Wick-universum verder uit met John Wick: Under the High Table.



John Wick: Under the High Table is een actieserie die wordt geproduceerd door Keanu Reeves (foto onder), de hoofdrolspeler van de miljarden-filmfranchise, en Chad Stahelski (foto onder, inzet), de regisseur. Stahelski regisseert ook de eerste aflevering.



Het verhaal in John Wick: Under the High Table, geschreven door The Old Man co-bedenker Robert Levine, gaat direct verder na het einde van John Wick: Chapter 4. John Wick heeft de wereld van de moordenaars verlaten. John Wick heeft de wereld van de Hoge Tafel in een wankele positie achtergelaten en een verzameling nieuwe personages zal proberen naam te maken, terwijl sommige van de vaste personages van de franchise zich blijven inzetten voor de oude wereldorde.

De beschrijving van John Wick: Under the High Table, dat belooft "nieuw en oud te combineren en het Wick-universum een nieuw tijdperk in te duwen", wijst op een mix van nieuw gecreëerde en bestaande personages, een aanpak die Lionsgate eerder gebruikte in de gelimiteerde John Wick prequelserie The Continental: From the World of John Wick, een van Peacocks grootste originele lanceringen van 2023.

Stahelski, die in januari een deal tekende met Lionsgate om toezicht te houden op de creatie van de John Wick-franchise in film en televisie en andere media, is uitvoerend producent van John Wick: Under the High Table via zijn bedrijf 87Eleven Entertainment. Levine, die fungeert als showrunner, is ook uitvoerend producent naast Reeves en Thunder Road's Erica Lee en Basil Iwanyk die producenten zijn van de films.

Op dit moment is Reeves alleen verbonden als uitvoerend producent en niet voor een acteerrol in de serie. Er wordt gezegd dat hij erg betrokken is bij het project, dat wordt verkocht in wat een competitieve situatie aan het worden is.

In John Wick: Chapter 4 verdienen John en huurmoordenaar Caine (Donnie Yen) hun vrijheid van de High Table en wordt Winston (Ian McShane) weer Hotel Manager van het herbouwde New York Continental nadat John (Reeves) de Markies (Bill Skarsgård) van de High Table heeft gedood, maar ernstig gewond achterblijft. Het einde blijft dubbelzinnig, met John vermoedelijk - maar niet bevestigd - dood, met een post-credits scène die een confrontatie tussen Caine en Akira (Rina Sawayama) aankondigt. Zij valt hem aan met een mes nadat Caine eerder in de film haar vader, Shimazu Koji (Hiroyuki Sanada), heeft gedood terwijl hij haar spaarde.

De extra scène zou een teaser kunnen zijn voor een John Wick spin-off film over Yen's huurmoordenaar Caine, waar Lionsgate aan werkt. De studio heeft ook de aankomende spin-off film Ballerina met Ana de Armas in de hoofdrol, die zich afspeelt tussen de derde en vierde John Wick-film.

Er is ook een vijfde John Wick-film in ontwikkeling en John Wick: Under the High Table zal de plannen voor een mogelijke nieuwe speelfilm niet in de weg staan, aldus bronnen. Lionsgate weigerde commentaar.

Levine is medebedenker/uitvoerend producent van FX's The Old Man en is ook medebedenker en uitvoerend producent van Starz's piratendrama Black Sails.