Showrunner Ryan Condal heeft onthult dat de fantasieserie vier seizoenen zal krijgen. Daarnaast maakte hij ook bekend wanneer de productie voor House of the Dragon seizoen drie wordt opgestart.



House of the Dragon kreeg dit jaar een korter seizoen - twee minder afleveringen dan het eerste seizoen - als onderdeel van een lange termijnplan voor het drama. Dat betekende dat een belangrijke strijd werd uitgesteld tot seizoen drie, en voor fans van de boeken van George R.R. Martin betekende dat natuurlijk de bloedige Slag om de Gullet tussen de Zwarten en de Groenen.



Condal ging in gesprek met verslaggevers niet direct in op hoe de vermindering van het aantal afleveringen heeft geleid tot een relatief weinig energieke finale op zondag, of waarom er is besloten om niet met een knaller te eindigen. Maar Condal herinnerde de fans er wel aan dat het drama niet bepaald rijk is aan oneindige tijd en middelen om elke keer weer een strijd op te voeren.

"Als showrunner zit je altijd in een positie waarin je een balans moet vinden tussen het verhaal en de middelen die je beschikbaar hebt om dat verhaal te vertellen," zei Condal. "We beginnen ook na te denken over wat de uiteindelijke bestemming van deze serie is en waar we naartoe gaan. Een combinatie van factoren leidde tot die nieuwe balans. Er is een enorme hoeveelheid middelen, constructie, bepantsering, kostuums en visuele effecten nodig om de Gullet, misschien wel de op één na meest verwachte actie na Fire and Blood, de tijd en de ruimte te geven die het verdient. We bouwen naar die gebeurtenis toe. Het zal heel snel gebeuren in termen van verhalen vertellen. Het wordt het grootste wat we tot nu toe hebben gedaan. We willen de tijd en ruimte hebben om dat te doen op een niveau dat de fans enthousiast zal maken."

Condal was relatief terughoudend met het delen van belangrijke plotpunten voor seizoen drie, behalve dat hij bevestigde dat House of the Dragon vier seizoenen zal duren (er was eerder sprake van drie of vier) en dat de productie begin 2025 zal worden hervat. Hij wilde niet zeggen hoeveel afleveringen het nieuwe seizoen zal hebben en ook niet of we meer draken kunnen verwachten. Hij wilde ook niet zeggen wat we kunnen verwachten van Otto Hightower (Rhys Ifans), die onverwachts achter de tralies verscheen aan het einde van seizoen twee, behalve dat hij liet doorschemeren dat "het verhaal nog niet ten einde is".

"Er zijn zoveel grote gebeurtenissen die we al voor seizoen drie aan het schrijven zijn," zei hij. "Deze oorlog komt echt tot een grote uiting op dit punt in de verhaallijn. Ik bedoel, als je kijkt naar seizoen twee, het is grotendeels een metafoor voor een nucleair conflict ... Er zullen gigantische momenten van spektakel zijn, maar ook echte momenten van verrassing en karakter nuance waar we erg naar uitkijken. Sommige van mijn favoriete momenten in het boek, als lezer, wil ik graag aanpassen als dramaturg."

Condal bracht opnieuw de uitdaging naar voren om een serie te maken voor publiek dat de boeken van Martin niet heeft gelezen. House of the Dragon speelt zich 172 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en vertelt het verhaal van Huis Targaryen.

"Ik nodig iedereen uit om het tussenseizoen te gebruiken om Vuur en Bloed te kopen en te lezen, zodat je gewapend met veel informatie seizoen drie in kunt gaan," zei Condal, die al begonnen is met het schrijven van seizoen drie. "Het is een erg lastige positie op mijn stoel. Sara Hess en ik zijn de hoeders van deze wereld. We moeten een spannende televisie-adaptatie van dit verhaal maken, wetende dat er een percentage van het gigantische televisiepubliek zal zijn dat het boek niet heeft gelezen. We proberen voortdurend beide werelden te dienen."