Prime Video heeft een serieopdracht gegeven aan Every Year After, gebaseerd op Carley Fortune's bestseller Every Summer After.



Every Year After wordt beschreven als een leuk, meeslepend, romantisch verhaal dat de vraag stelt: wat als je eerste liefde eigenlijk je zielsverwant was? Leila Gerstein, bedenker van Hart of Dixie en Saint X, zal de serie schrijven en als showrunner fungeren.

Dit is de nieuwste uitbreiding in het hedendaagse romantiekgenre waar Prime Video succes heeft geboekt met populaire televisieseries en films zoals The Summer I Turned Pretty en The Idea of You, beide ook gebaseerd op populaire boeken.



Fortune (foto) zal samen met Gerstein de productie op zich nemen.

"We zijn verheugd om het prachtige verhaal Every Summer After als Every Year After naar onze wereldwijde Prime Video-klanten te brengen", zegt Vernon Sanders, hoofd televisie Amazon MGM Studios. "Het zeer succesvolle boek van Carley Fortune is de perfecte mix van oprechte nostalgie en aangrijpende romantiek. Met de visie van Leila Gerstein zal het publiek dit opmerkelijke verhaal verkennen op een manier die de essentie en emotionele diepte ervan vastlegt."

Van Every Summer After, dat 14 weken op de bestsellerlijst van de New York Times stond, zijn tot nu toe meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Het boek won aan populariteit via BookTok, met de Every Summer After hashtag die meer dan 81,4M views kreeg op TikTok.

Naast Every Summer After is Fortune ook de auteur van This Summer Will Be Different en Meet Me at the Lake. Van de drie boeken samen zijn tot nu toe meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht en ze zijn vertaald in dertig talen in meer dan vijftig landen. Momenteel werkt ze aan haar vierde boek.

"Every Summer After heeft een heel speciaal plekje in mijn hart en in de harten van lezers over de hele wereld die zich sterk verbonden voelen met het liefdesverhaal van Sam en Percy", aldus Fortune. "Ik ben verheugd om samen te werken met Amazon om hun reis nog verder te brengen - verder dan de pagina's van het boek, op het scherm en in de harten van het publiek over de hele wereld."

Naast het creƫren van Hart of Dixie en Saint X, deelde Gerstein een Emmy en Golden Globe voor haar werk aan de Hulu/MGM Television-serie The Handmaid's Tale.