Comedyserie Ghosts voegt een aantal nieuwe personages toe voor seizoen vier.



Dean Norris en Mary Holland spelen een gastrol in de serie. Breaking Bad-acteur Norris (foto onder, rechts) speelt Frank, de vader van Samantha (Rose McIver), The Big Door Prize-actrice Holland (foto onder, links) speelt de terugkerende rol van Patience, een personage waar al sinds vorig seizoen veel naar wordt uitgekeken.



Patience is de geest van een puriteinse vrouw die eind 1600 stierf. Toen ze nog leefde, was ze buitengewoon streng en veroordelend, zelfs voor puriteinse begrippen. Ze werd dan ook uit haar dorp verbannen omdat ze "een beetje te veel was".

Na een paar honderd jaar dood te zijn, werd Patience per ongeluk (door de Revolutionaire Oorlogsgeest Isaac) ondergronds achtergelaten in de buurt van het landhuis en is sinds 1895 een verwilderd wezen geworden.

In de finale van seizoen drie dook Patience weer op om Isaac te ontvoeren en hem mee te sleuren naar haar hol. Bij de start van seizoen vier ontmoeten we Patience en komen we te weten wat haar plannen zijn met onze lieve Isaac.

Ondertussen beschrijft CBS Frank als "vriendelijk en goedbedoelend", die voor het eerst in jaren Woodstone bezoekt, samen met zijn nieuwe vriendin. Frank en Sam hebben moeite om bij elkaar te blijven sinds Frank van Sams moeder scheidde toen Sam tien jaar oud was. Aan de oppervlakte zijn Frank en Sam hartelijk, maar diep van binnen neemt Sam het haar vader kwalijk dat hij zo afwezig is in haar leven. Na tientallen jaren volhouden dat "alles in orde was", wordt Sam eindelijk gedwongen om deze gevoelens onder ogen te zien wanneer een nieuwe geest in Woodstone haar dwingt tot een ongemakkelijk gesprek met haar vader.

In Ghosts speelt McIver samen met Utkarsh Ambudkar een stel dat een vervallen landhuis erft in de staat New York dat ze besluiten om te bouwen tot een bed & breakfast. Na een bijna-doodervaring is McIver's personage plotseling in staat om de geesten te zien die het huis bewonen.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Brandon Scott Jones, Richie Moriarty, Danielle Pinnock, Asher Grodman, Román Zaragoza, Sheila Carrasco, Rebecca Wisocky en Devan Chandler Long.

De serie wordt geproduceerd door Joe Port en Joe Wiseman, die ook de showrunners zijn.

Richie Keen, Matthew Baynton, Jim Howick, Simon Farnaby, Laurence Rickard, Ben Willbond en Martha Howe-Douglas, Alison Carpenter, Debra Hayward en Alison Owen (Monumental Television) en Angie Stephenson (BBC Studios) produceren ook. Ghosts wordt geproduceerd door CBS Studios in samenwerking met Lionsgate Television en BBC Studios Los Angeles Productions.

Norris is bekend van zijn rol als DEA Agent Hank Schrader in AMC's hitserie Breaking Bad en diens spin-off Better Call Saul. Hij speelde onlangs een terugkerende rol in het vierde seizoen van Law & Order: Organized Crime en had rollen in onder andere Under the Dome van CBS en Claws van TNT.

Holland speelde rollen in onder andere Apple TV-series The Big Door Prize, The Afterparty en Physical; en was ook te zien in de Netflix-miniserie The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window.

Seizoen vier van Ghosts debuteert net op tijd voor Halloween, op donderdag 17 oktober, op CBS.