Classified verschijnt binnenkort op Prime Video en Amazon Freevee.



De serie, met Imani Pullum in de hoofdrol, volgt een vijftienjarig meisje (Pullum) wiens leven ontworteld raakt wanneer ze gedwongen wordt haar huis in de Verenigde Staten te verlaten om bij haar vader in Zuid-Afrika te gaan wonen.



Prime Video onthulde meer over de serie in onderstaand persbericht:

"Classified volgt de rebelse tiener Ella (Pullum) als ze wordt ontworteld uit haar huis in Oakland, Californië en gedwongen wordt om in te trekken bij haar vervreemde vader in Zuid-Afrika. Bij aankomst wordt Ella's wereld op zijn kop gezet en komt ze terecht in een heel andere realiteit dan wat ze tot nu toe kende - een realiteit vol landhuizen, elite privéscholen en geheimen om elke hoek.

De serie, met in de hoofdrollen Imani Pullum, Christine Horne, Sule Rimi en gemaakt door Kagiso Lediga, komt van Skybound Galactic, een gezamenlijke onderneming tussen Robert Kirkman's Skybound Entertainment en Sony Pictures Television, en de in Johannesburg gevestigde producent Diprente.

Alle acht afleveringen zullen beschikbaar zijn op donderdag 22 augustus, exclusief op Prime Video en Amazon Freevee in de VS.

Lediga is de bedenker, showrunner, hoofdregisseur en schrijver. Tebogo Malope en Karabo Lediga zijn ook de regisseurs. Karabo Lediga, Camilo Saloojee, Meja Shoba, Christopher Steenkamp en Nomawonga Khumalo maken de schrijfstaf compleet.

Het project wordt geproduceerd door Skybound Galactic en Diprente en geleid door Kagiso Lediga, Diprente's Tamsin Andersson, Skybound's Robert Kirkman, David Alpert en Rick Jacobs. Sean en Bryan Furst zullen ook uitvoerend produceren. Spycraft Entertainment, een wereldwijd productiebedrijf geleid door voormalige hoge inlichtingenofficieren, coproduceert en adviseert de serie. Sony Pictures Television verzorgt de internationale distributie buiten de VS en Afrika."

De trailer voor de nieuwe Prime Video serie staat hieronder.