Sam Okun Productions heeft Dark Side of the Moon: Wernher von Braun, the Third Reich and the Space Race in ontwikkeling.



Dark Side of the Moon is een historisch werk van Pulitzer Prize-winnende auteur Wayne Biddle en Sam Okun Productions heeft de roman in ontwikkeling voor een doorlopende dramaserie van een uur, zo hebben bronnen vernomen.



Gebaseerd op waargebeurde verhalen, samen met aanvullend bronmateriaal uit het boek, volgt de serie een rebelse MIT-afgestudeerde die glazen plafonds doorbreekt om bij NASA te gaan werken, waar ze onder het mentorschap van Wernher von Braun, meesterbrein van Amerika's ruimteprogramma, een rijzende ster wordt. Maar terwijl ze door het woelige seksuele, sociale en politieke landschap van de jaren '60 en de Koude Oorlog navigeert, wordt haar droom een nachtmerrie als ze het duistere verleden van Von Braun ontdekt.

De serie wordt beschreven als karakter gedreven, met twee met elkaar verweven tijdlijnen en valt qua toon ergens tussen Lessons In Chemistry en Oppenheimer in.

Daniel Pyne (foto boven, links) zal optreden als showrunner en uitvoerend producent naast schrijver-producent Michael Esser, die het project naar Sam Okun Productions bracht nadat hij een poging had gedaan voor een speelfilmscript gebaseerd op het materiaal.

Philip von Alvensleben en Okun (foto biven, rechts) van Alive Entertainment zullen ook de productie op zich nemen, waarbij Sam Okun Productions VP Christian Jean zal dienen als co-uitvoerend producent. Het Duitse productiebedrijf Prodco ndF is aan boord als coproductiepartner.

Volgens bronnen zijn er gesprekken gaande zijn met een A-lijst regisseur voor het eerste seizoen, en het team begint binnenkort met het verkopen van het pakket aan omroepen en streamers.

Okun: "Net zoals hij deed met Bosch, heeft Dan een verbazingwekkende gave en gevoeligheid voor het vereenvoudigen van enorme hoeveelheden verhaaldetails om een mooi en meeslepend personage gedreven verhaal voor deze tijd te vertellen; en met Michaels uitgebreide onderzoek en expertise samen met zijn opmerkelijke verteltalenten, zal Dark Side of the Moon een geweldige serie worden!".

Pyne voegt eraan toe: "Het is een krachtig en actueel verhaal over de prijs die we zo vaak betalen voor vooruitgang. Wie we zijn, als individu en als land, is ingewikkeld, niet zwart-wit - gedefinieerd door de beslissingen die we nemen om te slagen, of gewoon om te overleven, en al die kleine leugens die we onszelf vertellen om te rechtvaardigen wat er is bereikt."

Pyne is misschien wel het meest bekend als showrunner en uitvoerend producent van vier seizoenen van Prime Video's hitserie Bosch. Hij schreef onder andere The Manchurian Candidate, The Sum of All Fears en Backstabbing for Beginners.

Sam Okun Productions produceerde laatst Prisoner's Daughter, het Catherine Hardwicke-drama met Kate Beckinsale en Brian Cox in de hoofdrollen, dat werd uitgebracht door Vertical na een première op TIFF.

Onlangs heeft het bedrijf de laatste hand gelegd aan het ensembledrama All There Is, met Elsie Fisher, Mena Suvari, Cheyenne Jackson, Jason Priestley en meer. Het bedrijf bereidt ook de internationale serie Anatomy of a Scam voor, met Timothy Prager als penningmeester voor de adaptatie en Daniel Calparsoro als regisseur.