Een vervolgserie op A Different World over de tijd van Dwayne en Whitley's dochter op het Hillman College is in ontwikkeling bij Netflix.



De comedyserie komt van schrijver/uitvoerend producent Felicia Pride en uitvoerende producenten Debbie Allen, Mandy Summers, Tom Werner, Gina Prince-Bythewood en Reggie Bythewood.

Allen, Werner, Prince-Bythewood en Bythewood werkten allemaal aan de succesvolle oorspronkelijke serie op NBC, een spin-off van The Cosby Show, die zes seizoenen liep. Allen was regisseur-producent, Prince-Bythewood en Bythewood waren schrijvers en Werner was uitvoerend producent voor The Carsey-Werner Company.



A Different World volgde Denise Huxtable (Lisa Bonet) en haar nieuwe klasgenoten op Hillman College, een fictief historisch zwarte universiteit. Hoewel Bonet na één seizoen stopte, werd de serie voortgezet met de overige hoofdrolspelers Jasmine Guy, Kadeem Hardison, Dawnn Lewis, Darryl M. Bell, Sinbad, Charnele Brown, Cree Summer en Glynn Turman.

Het herwerkte tweede seizoen bleef de levens van de studenten volgen, met het liefdesverhaal tussen Guy's Whitley Gilbert en Hardison's Dwayne Wayne in het middelpunt. Dwayne, beroemd om zijn bril die omhoog klapte, zette er eindelijk een ring op in de aflevering Save the Best For Last uit seizoen vijf.

Hoewel Whitley onvermurwbaar was dat ze geen kinderen wilde, ontdekt ze dat ze zwanger is in When One Door Closes, de voorlaatste aflevering van de serie, en iedereen is opgetogen. Het wordt echter somber wanneer Dwayne onthult dat hij een baan heeft aangenomen in Japan waar hij en zijn vrouw hun gezin zullen grootbrengen - een andere wereld (oftewel: A Different World).

Het vervolg zal gaan over de jongste dochter van het stel, die nu ook naar Hillman gaat. Hoewel het casten officieel nog moet beginnen, wordt er gefluisterd dat er gesprekken zijn gevoerd met de oorspronkelijke castleden over interesse en beschikbaarheid en dat de reacties positief waren.

Een vervolg op de serie is door de jaren heen in verschillende stadia van ontwikkeling geweest, maar werd om verschillende redenen gepauzeerd, waaronder de juridische problemen rond Bill Cosby, de bedenker van A Different World.

De cast kwam eerder dit jaar samen in Today en The View om de impact en nalatenschap van A Different World te vieren. In februari begonnen ze aan een 10-stedentour waarbij ze veel zwarte middelbare scholen en universiteiten aandeden om studenten aan te moedigen zich in te schrijven.

Andere opvallende A Different World-acteurs zijn Marisa Tomei, die haar televisiedebuut maakte in het eerste seizoen; en Jada Pinkett Smith, die de hoofdrol speelde in de laatste twee seizoenen aan het begin van haar carrière.

Het vervolg van Different World volgt het sjabloon dat Werner gebruikte voor een andere klassieke sitcom uit de Carsey-Werner bibliotheek, That 70's Show, op Netflix. De vervolgserie That ’90s Show, die zich ook richt op de dochter van de hoofdpersonen uit het origineel, zit midden in zijn seizoen twee op de streamer.

Voordat ze de pilot aan Netflix verkocht, was Pride toezichthoudend producent voor het derde seizoen van Peacocks Bel-Air, een dramatische versie van Will Smiths The Fresh Prince of Bel-Air. Daarnaast was ze schrijver en producent voor Grey's Anatomy, ABC's medische drama van Shonda Rhimes.

Momenteel ontwikkelt ze de serie Livelihood voor Netflix en Seven Days in June voor Amazon. Haar productiebedrijf Honey Chile Entertainment is bezig met de productie en het schrijven van de originele Lifetime-film Black Magick. Eerder schreef ze meerdere seizoenen mee aan Queen Sugar van Ava DuVernay.

Netflix weigerde commentaar te geven.