Andrew Sodroski en Aggregate Films zijn bezig met de ontwikkeling van een serie geïnspireerd op de Main Line Murders in Philadelphia voor Netflix.



Bronnen vertellen dat dit een gelimiteerde serie is die Sodroski (foto onder) zal schrijven en produceren, met Aggregate als producent.



Het verhaal komt in beweging in de vroege uren van 25 juni 1979, toen het welvarende Main Line-gebied van Philadelphia opgeschrikt werd door de brute moord op lerares Engels Susan Reinert. De zaak, die een van de beruchtste in de geschiedenis van de regio werd, begon toen Susan's naakte lichaam werd ontdekt in de kofferbak van haar auto op de parkeerplaats van een motel in Harrisburg.

Haar kinderen, Karen en Michael, werden vermist en dood gewaand, hoewel hun lichamen nooit werden gevonden. De schokkende aard van de moorden trok al snel de aandacht van het publiek en trok veel media-aandacht, waardoor belangrijke tekortkomingen in het strafrechtelijk systeem aan het licht kwamen, waaronder kwesties met betrekking tot het verwerken van bewijsmateriaal en de ethiek van de aanklager.

Sodroski is tegenwoordig een veelgevraagd producent. Onlangs was hij nog bezig met het showrunnen, schrijven en produceren van The 500, een seriebewerking van de roman van Matthew Quirk (The Night Agent) voor Amazon MGM Studios. Daarvoor verkocht hij Netflix een pitch voor een titelloze thriller over een rechtenstudie, die 42 zal produceren.

Daarnaast schreef hij Holland, Michigan, een thriller over een buitenwijk met Nicole Kidman, Gael García Bernal en Matthew Macfadyen in de hoofdrollen, die Mimi Cave regisseerde voor Amazon MGM, met 42 en Blossom Films als producenten. Voordat hij aan deze projecten werkte, schreef en produceerde Sodroski twee seizoenen van Manhunt, de true crime-anthologieserie, waarvoor hij een WGA Award-nominatie kreeg.

Aggregate werd in 2012 opgericht door Jason Bateman en heeft successen geboekt met de miniserie Lessons In Chemistry van Apple TV+, die momenteel genomineerd is voor tien Emmy's, en Glen Powell Hit Man van Richard Linklater, dat in juni op Netflix debuteerde als de best bekeken streaming Original met 1,5 miljard bekeken minuten in de eerste zeven dagen.

Komende projecten voor het bedrijf zijn onder andere de horrorkomedie Hell of a Summer, met het regiedebuut van Finn Wolfhard en Billy Byrk van Stranger Things, en de gelimiteerde Netflix-serie Black Rabbit met Bateman en Jude Law in de hoofdrollen.

Netflix weigert commentaar te geven.