The Gilded Age breidt zijn ensemble uit met de toevoeging van acht nieuwe acteurs.



Merritt Wever en Bill Camp sluiten zich samen met Leslie Uggams en Lisagay Hamilton aan bij het HBO-drama dat momenteel bezig is met de productie van het derde seizoen.



Wever (foto) speelt Monica O' Brien, de vervreemde zus van Bertha (Carrie Coon). Camp speelt JP Morgan, die in conflict raakt met George Russell (Morgan Spector) over de toekomst van de spoorwegindustrie.

Uggams neemt de rol van Mrs. Ernestine Brown op zich, een vriendin van Elizabeth Kirkland en lid van de zwarte elitegemeenschap in Newport. Hamilton speelt Frances Ellen Watkins Harper, de beroemde zwarte feministe die Peggy (Denée Benton) inspireert om zich in te zetten voor haar zaak, ondanks de afwijkende meningen van haar omgeving.

Andere nieuwe castleden zijn Andrea Martin (foto onder) als Madame Dashkova, een medium dat beweert te kunnen communiceren met de doden; Paul Alexander Nolan als Alfred Merrick, een onstuimige, rijke zakenman uit New York; Hattie Morahan als Lady Sarah Vere, zus van de hertog van Buckingham (Ben Lamb); en Jessica Frances Dukes als Athena Trumbo, Dorothy (Audra McDonald)'s geliefde volle nicht en deel van een elite enclave van zwarte inwoners van Newport.



Hier is de synopsis voor seizoen drie: de Amerikaanse Gilded Age was een periode van immense economische en sociale veranderingen, waarin van de ene dag op de andere enorme fortuinen werden gemaakt en verloren. Nu de oude garde officieel is afgezet, staat de New Yorkse samenleving op zijn kop en moet iedereen orde op zaken stellen. Maar zelfs degenen die aan het roer staan van dit nieuwe tijdperk, zullen merken dat verandering een prijs heeft.

Camp was onlangs te zien in Presumed Innocent van Apple TV+ en A Man in Full van Netflix. Binnenkort is hij ook te zien in Netflix-serie Zero Day met Robert De Niro.

Weaver speelde onder andere in Hulu-miniserie Tiny Beautiful Things en zal te zien zijn in het tweede seizoen van Apple TV-serie Severance en het Britse drama Lockerbie van BBC/Netflix.

Uggams is op dit moment te zien als Blind Al in Deadpool & Wolverine, het derde deel in de Deadpool-filmfranchise. Op televisiegebied was zij het afgelopen jaar te zien in Prime Video's Fallout.

Hamilton was te zien in het vierde seizoen van de National Geographic anthologieserie Genius: MLK/X over Martin Luther King Jr. en Malcolm X. Ze speelde terugkerende rollen in onder andere miniserie Class of '09 van FX on Hulu en HBO's Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty.