De nieuwe serie wordt in september uitgezonden in Australië.



Met Death In Paradise dat nog steeds miljoenen kijkers weet te boeien met elke nieuwe aflevering en de spin-off Beyond Paradise die op zichzelf al een groot succes bleek te zijn, was het slechts een kwestie van tijd voordat er weer een spin-off zou komen.



Enter Return to Paradise, een nieuwe serie in de franchise die zich afspeelt in Australië. De serie is geproduceerd door BBC Studios Productions Australia met Red Planet Pictures voor ABC in samenwerking met de BBC.

De serie is gefilmd op verschillende locaties in Sydney en de Illawarra kustregio en wordt later dit jaar uitgezonden op BBC One en BBC iPlayer. Vanaf zondag 8 september is de serie te zien op ABC in Australië.

Nu de premièredatum voor de deur staat, is er een eerste trailer vrijgegeven waarin de hoofddetective van de serie, Mackenzie Clarke (Anna Samson), een ijskoude ontvangst krijgt bij haar terugkeer naar Australië, nadat ze haar verloofde jaren geleden voor het altaar heeft achtergelaten.

Terwijl ze wordt opgeroepen om de lokale politie te leiden, krijgen we de eerste indrukken van haar team, evenals enkele van de zaken die ze gedurende het seizoen zullen proberen op te lossen.

Naast Samson spelen Lloyd Griffith, Tai Hara, Catherine McClements, Celia Ireland, Andrea Demetriades en Aaron McGrath in de serie.

Return to Paradise verschijnt terwijl kijkers wachten op de kerstspecials van Death In Paradise en Beyond Paradise van dit jaar, voordat de nieuwe seizoenen van beide in het nieuwe jaar worden uitgezonden.

Death In Paradise krijgt een nieuwe detective wanneer het terugkeert, met Don Gilet die het nieuwe personage van Detective Inspector Mervin Wilson speelt, na het vertrek van Ralf Little.

Hij wordt de vijfde hoofddetective van de serie, na Ben Miller, Kris Marshall (die nu Beyond Paradise leidt), Ardal O'Hanlon en Little.

Return to Paradise wordt uitgezonden op BBC One en iPlayer. Bekijk hieronder de trailer.