Het verhaal van Sanctuary: A Witch's Tale gaat door. De bovennatuurlijke serie is vernieuwd met een tweede seizoen.



Het tweede seizoen gaat uit zes afleveringen bestaan en zal op de AMC+ en Sundance Now streamingdiensten te zien zijn. Het eerste seizoen ging in januari in première.

Elaine Cassidy, Hazel Doupe, Amy de Bhrun, Stephanie Levi-John, Valerie O'Connor, Kelly Campbell en Stephen Lord spelen de hoofdrollen in de serie die gebaseerd is op de roman van VV James. Het verhaal speelt zich af in een wereld waar hekserij echt is.



AMC+ onthulde meer over de vernieuwing van de serie in onderstaand persbericht:

"AMC+ en Sundance Now hebben een tweede seizoen aangekondigd van het fan-favoriete, betoverende drama Sanctuary: A Witch's Tale, naar het boek van V.V. James. Het tweede seizoen van zes afleveringen van de Sundance Now Original-serie begint deze maand met filmen in Ierland en zal in 2025 debuteren.

De serie ging eerder dit jaar exclusief op Sundance Now en AMC+ in première en was Sundance Now's grootste seriedebuut ooit op beide platforms, met critici wereldwijd die het als "briljant" en "boeiend" bestempelden. Seizoen één is nu in zijn geheel te streamen op de platforms in de VS en Canada.

Seizoen twee begint een jaar na de traumatische gebeurtenissen van het eerste seizoen. Sarah Fenn (Elaine Cassidy) en haar dochter Harper (Hazel Doupe) houden zich schuil in Schotland en verbergen Harper's buitengewone krachten, maar er komt een donkere wolk opzetten nu de recente anti-heks wetgeving het aantal haatmisdrijven heeft doen toenemen.

Sarah vreest dat het nog erger zal worden en wordt voor een dramatisch ultimatum gesteld: terugkeren naar Sanctuary als de geheime ogen en oren van het heksendom, The Moot, of haar magie laten verbieden. Sarah is vastbesloten om haar krachten te behouden en Harper koste wat het kost te beschermen. Ze keert terug naar huis net als er een mysterieuze moord plaatsvindt, die ook DCI Maggie Knight (Stephanie Levi-John) naar Sanctuary lokt.

Shannon Cooper, vicepresident programmering van Sundance Now, deelde: "Sanctuary: A Witch's Tale kreeg een ongelooflijk opwindende en enthousiaste respons van onze kijkers. We zijn verheugd om deze bovennatuurlijke reis voort te zetten in het nieuwe seizoen, dat onvoorziene wendingen, schokkende ontdekkingen en intrigerende nieuwe verhaallijnen en personages belooft. We zijn de getalenteerde cast en crew dankbaar voor hun toewijding en harde werk nu het filmen in Ierland van start gaat."

Debra Hayward, medeoprichter van Monumental Television: "We hebben genoten van onze voortdurende samenwerking met AMC aan seizoen twee van Sanctuary: A Witch's Tale. Susie Conklin heeft de mantel overgenomen en het haar eigen gemaakt en we hadden ons geen betere cast kunnen wensen om het verhaal tot leven te brengen. Het eerste seizoen werd zo goed ontvangen door het publiek en we kunnen niet wachten om te zien wat seizoen twee in petto heeft."

Sanctuary: A Witch's Tale heeft Cassidy, Doupe en Levi-John in de hoofdrollen. Valerie O'Connor speelt Bridget Paterson, Daniel Adegboyega speelt Pierre Martineau, Elish Liburd speelt Izzy Paterson, Holly Sturton speelt Bea Garston en Marcus Lamb speelt Robert Alton.

Claire Cooper en James O'Donoghue voegen zich voor seizoen twee bij de cast als Angela en Luka Otis, samen met Clive Standen als Lachlan Frey, een mysterieuze nieuwkomer in Sanctuary.

De serie wordt geproduceerd door Monumental Television en is in handen van Debra Hayward, Alison Owen, Alison Carpenter, Jill Forbes en Amira El-Nemr.

Susie Conklin is hoofdschrijver en uitvoerend producent. VV James, Guymon Cassady en Debbie Horsfield, die de serie voor televisie hebben gemaakt, zijn ook de uitvoerende producenten. Regisseurs zijn Hannah Quinn en Dathaí Keane en naast Conklin zijn Elinor Cook en Chloe Moss schrijvers.

AMC Networks behoudt de wereldwijde rechten op seizoen één en twee van Sanctuary: A Witch's Tale en beheert de wereldwijde verkoop en distributie."

De startdatum voor seizoen twee wordt later bekendgemaakt.