Van uitvoerend producent Ryan Murphy komt de nieuwe FX-horrorserie Grotesquerie en FX heeft de eerste officiële teaser vrijgegeven.



Niecy Nash-Betts speelt de hoofdrol in de aankomende horrorserie samen met Courtney B. Vance en Oscargenomineerde Lesley Manville. Micaela Diamond, Nicholas Alexander Chavez, Raven Goodwin en Travis Kelce spelen ook mee.



In Ryan Murphy's tiendelige dramaserie voor FX heeft een reeks gruwelijke misdaden een kleine gemeenschap in beroering gebracht. Rechercheur Lois Tryon heeft het gevoel dat deze misdaden griezelig persoonlijk zijn, alsof iemand of iets haar treitert. Thuis worstelt Lois met een gespannen relatie met haar dochter, een man die langdurig in het ziekenhuis ligt en haar eigen innerlijke demonen.

Zonder aanknopingspunten en niet zeker waar ze terecht kan, accepteert ze de hulp van Sister Megan, een non en journaliste bij de Catholic Guardian. Sister Megan, met haar eigen moeilijke verleden, heeft het slechtste van de mensheid gezien, maar toch gelooft ze nog steeds in haar vermogen om goed te doen. Lois, aan de andere kant, vreest dat de wereld ten onder gaat aan het kwaad. Terwijl Lois en Sister Megan aanwijzingen verzamelen, raken ze verstrikt in een sinister web dat alleen maar meer vragen oproept dan antwoorden geeft.

Grotesquerie is geschreven en gemaakt door Ryan Murphy, Jon Robin Baitz en Joe Baken en wordt geregisseerd door Max Winkler, Murphy, Alexis Martin Woodall en Elegance Bratton. De serie wordt geproduceerd door Murphy, Woodall, Baitz, Baken, Winkler, Nash-Betts, Vance, Peter Liguori, Nissa Diederich, Eric Kovtun en Scott Robertson. Het wordt geproduceerd door 20th Television.

Grotesquerie gaat 25 september in première op FX en is de volgende dag te zien op Hulu. Bekijk hieronder de teaser.