Michaela Coel, bekend van I May Destroy You, werkt samen met HBO en de BBC aan haar volgende dramaserie.



Coel schrijft en speelt de hoofdrol in First Day On Earth, een tiendelige serie die ze beschrijft als "nog een heel persoonlijk verhaal voor mij". De serie komt vier jaar nadat I May Destroy You werd gelanceerd op het WBD-netwerk en de Britse publieke omroep.



Coel (foto) speelt de hoofdrol van de Britse schrijfster Henri, die vastzit. Haar werk is opgedroogd en haar relatie loopt op niets uit. Dus als ze een baan aangeboden krijgt voor een film in Ghana, West-Afrika - het thuisland van haar ouders, waar haar vader woont die van haar vervreemd is - kan ze de kans niet weerstaan om opnieuw contact te maken met hem en het land van haar afkomst.

Maar als ze aankomt blijken noch de baan noch haar vader te zijn zoals ze had verwacht en al snel moet Henri omgaan met gevaar en hypocrisie, nieuwe vriendschappen sluiten, haar illusies verliezen en een nieuw identiteitsgevoel creëren - een gevoel dat haar sterker zou kunnen maken, maar dat haar ook zou kunnen breken.

De serie komt van Various Artists, dat is opgericht door Jesse Armstrong van Succession, zijn Peep Show-medewerker Sam Bain en de voormalige Channel 4-commissarissen Phil Clarke en Roberto Troni, en A24.

Various Artists (VAL) produceerde I May Destroy You en Coel heeft met A24 samengewerkt aan de aankomende film Mother, Mary.

Coel zal de serie samen met Armstrong, Clarke en Troni produceren, evenals Jo McClellan voor de BBC en Piers Wenger voor A24. De opnames beginnen volgend jaar.

Coel zei: "Ik ben verheugd om weer samen te werken met VAL, HBO en de BBC, en om samen te werken met A24; dankzij al hun gecombineerde smaak, zorg en expertise, heb ik het gevoel dat onze serie in goede handen is. First Day On Earth is weer een heel persoonlijk verhaal voor mij waarvan ik hoop dat het kijkers van over de hele wereld zal boeien, en ik kan niet wachten tot het publiek Henri's reis met haar kan meemaken."

Amy Gravitt, EVP, HBO & Max Comedy Programming, zei: "Michaela's woorden hebben het vermogen om de lezer als geen ander te vervoeren. Ik ben blij dat ik de kans krijg om het gesprek dat begon met I May Destroy You voort te zetten, samen met onze goede medewerkers van VAL, A24 en de BBC. Met Henri als onze gids is First Day On Earth even lyrisch als visceraal in het opgraven van het idee van thuis."

Lindsay Salt, directeur van BBC Drama, voegt hieraan toe: "Michaela is een van die uitzonderlijke talenten wiens werk ik al lang bewonder. I May Destroy You is een van de redenen waarom ik bij de BBC wilde komen werken. Met First Day On Earth heeft Michaela weer een niet te missen serie gecreëerd - echt origineel, oprecht, hilarisch, poëtisch en verteld op een manier zoals alleen Michaela dat kan. Ik kan niet wachten tot iedereen het ziet."