Keeley Hawes en Freddie Highmore spelen de hoofdrollen in The Assassin, een thrillerserie van Harry en Jack Williams voor Prime Video.



Two Brothers Pictures, het productiebedrijf van de broers Williams, produceert de serie in samenwerking met ZDF, de Duitse coproductiepartner, All3Media International en Stan in Australië.



De synopsis van de serie luidt: Afgezonderd op een afgelegen Grieks eiland heeft de gepensioneerde huurmoordenares Julie (Hawes, foto links) een ietwat moeizame hereniging met haar vervreemde zoon Edward (Highmore, foto rechts), die vanuit Engeland op bezoek is.

Gewapend met vragen over nieuwe informatie over zijn vader, vecht Edward om het juiste moment te vinden om met zijn frustrerend afstandelijke moeder te praten. Maar als het moment eindelijk daar is, neemt de situatie een dodelijke wending als Julies gevaarlijke verleden haar inhaalt en ze gedwongen worden het eiland te ontvluchten en samen op de vlucht te slaan.

Edwards zoektocht naar de waarheid botst met Julies geheimzinnigheid terwijl ze gedwongen worden samen te werken in een strijd om te overleven, waarbij hun disfunctionele relatie tot het uiterste wordt getest. Terwijl ze een duister complot ontdekken waarvan ze denken dat het hun enige bedreiging is, duikt er een groter gevaar op dat hun relatie volledig zal vernietigen. In een race tegen de klok vecht Julie om Edward te redden en hun relatie te redden terwijl heden en verleden botsen in een wereldwijde krachtmeting.

Hawes en Highmore zijn ook uitvoerend producent voor de zes afleveringen durende serie.

Ook Gina Gershon, Shalom Brune-Franklin, Jack Davenport, Alan Dale, Gerald Kyd, Devon Terrell, Richard Dormer en David Dencik spelen mee. Amazon zei dat de verdere cast op een later tijdstip bekend zal worden gemaakt.

Hannah Blyth, Head of TV voor Prime Video UK, beschreef het proces van werken met Harry en Jack Williams als een "waar genoegen".

"Vanaf het moment dat Harry en Jack hun visie voor The Assassin deelden, wisten we dat het perfect zou aanslaan bij ons publiek," zei Blyth. "The Assassin belooft een spannende thriller te worden met een dynamische moeder-zoon relatie als kern, vol met wendingen die ons publiek van begin tot eind in de ban houden. We kunnen niet wachten tot onze klanten zich kunnen onderdompelen in deze aangrijpende nieuwe serie."

Hawes is onder andere bekend van haar hoofdrol in de gelimiteerde BBC-serie Bodyguard, dat een grote hit werd op Netflix, die de rechten heeft buiten het VK en Ierland. Ze speelde ook onder andere in de gelimiteerde Channel 4-serie It's a Sin en Orphan Black: Echoes van AMC/BBC America en zal binnenkort te zien zijn in de vierdelige miniserie Miss Austen van PBS/BBC.

Highmore speelde zeven seizoenen de hoofdrol van Dr. Shaun Murphy in The Good Doctor van ABC en had een hoofdrol als een jonge Norman Bates in de Psycho-prequelserie Bates Motel van A&E. Op filmgebied was hij te zien in onder andere Charlie and the Chocolate Factory van Tim Burton en The Spiderwick Chronicles van Mark Waters.