Er komt geen tweede seizoen voor Dead Boy Detectives. Netflix heeft de serie na één seizoen gecanceld.



Het eerste seizoen van Dead Boy Detectives, dat afliep op 25 april, zal nu het laatste seizoen zijn voor de serie, die oorspronkelijk was opgezet voor HBO Max.

Het nieuws is niet geheel verrassend. Dead Boy Detectives stond slechts drie weken in de Top 10 van Netflix voor Engelstalige series, met een piek op #2 in week 1 achter fenomeen Baby Reindeer.



Dead Boy Detectives is gebaseerd op de gelijknamige strips van Neil Gaiman en maakt deel uit van het Sandman Universum. Het volgt Edwin Payne (George Rexstrew) en Charles Rowland (Jayden Revri), 'het brein' en 'de spierkracht' achter het Dead Boy Detectives-bureau. Edwin en Charles zijn beste vrienden en geesten... die mysteries oplossen.

Ze doen alles om bij elkaar te blijven - inclusief het ontsnappen aan kwaadaardige heksen, de hel en de dood zelf. Met de hulp van een helderziende genaamd Crystal (Kassius Nelson) en haar vriend Niko (Yuyu Kitamura), kraken ze enkele van de meest mysterieuze paranormale zaken van het sterfelijke rijk.

De serie van acht afleveringen had ook Jenn Lyon, Briana Cuoco, Ruth Connell, Lukas Gage en David Iacono in de hoofdrollen.

Dead Boy Detectives werd voor televisie ontwikkeld door Steve Yockey, die de eerste aflevering schreef en als showrunner optrad naast Beth Schwartz als co-showrunner.

Greg Berlanti, Yockey, Schwartz, Jeremy Carver, Sarah Schechter, Leigh London Redman en Gaiman waren de uitvoerende producenten van de serie van Berlanti Productions en Warner Bros. Television. De eerste aflevering werd geproduceerd en geregisseerd door Lee Toland Krieger.