Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story is klaar om met de nieuwe trailer in de rechtszaak te duiken die een sensatie werd.



Het tweede seizoen van de Netflix-anthologieserie onderzoekt en stelt nieuwe vragen rond de beruchte veroordeling in 1996 van de levensechte broers Lyle en Erik Menendez voor de moord op hun ouders.



The Lyle and Erik Menendez Story van Ryan Murphy en Ian Brennan volgt de bekende zaak van de levensechte broers Lyle en Erik Menendez, die in 1996 werden veroordeeld voor de moord op hun ouders, José en Mary Louise 'Kitty' Menendez. De eerste teaser voor de gelimiteerde Netflix-serie was gericht op een portret van de "perfecte" familie, met scheuren die een donkere toon leken te zetten, en hintte naar de beweringen van Lyle en Erik dat ze jarenlang seksueel misbruikt waren door hun vader, José.

De eerste volledige trailer, die nu op is uitgebracht, gaat veel dieper en laat zien hoe José (gespeeld door Javier Bardem) fysiek wordt met zijn zoons, maar de preview zinspeelt op meer. De beelden beginnen met de broers (gespeeld door nieuwkomers Nicholas Alexander Chavez en Cooper Koch) die 's nachts bij hun huis aankomen, elk gewapend met een jachtgeweer, en door de voordeur lopen voordat er meerdere schoten worden afgevuurd.

"Erik en ik hebben onze ouders samen vermoord, dus ik zou zeggen dat dat ons erg close maakt," zegt Chavez als Lyle tijdens een therapiesessie. De meer dan twee minuten durende preview volgt de broers na de moord, terwijl ze de nachtmerries, het schuldgevoel en de opgetogenheid die de daad met zich meebrengt doorstaan in de tijd voordat ze gearresteerd worden. "Ons leven was één ding en we besloten dat we dat niet meer wilden," zegt Lyle in de voice-over. "Vanaf nu gaan we meer eisen van het leven. En we gaan verdomme nooit meer terug."

De beelden tonen vervolgens hun arrestaties en rechtszaak. "Zo vermoord je je ouders niet," zegt Nathan Lane, die onderzoeksjournalist Dominick Dunne speelt. "Ze letterlijk hun gezichten onteigenen. Dat gaat niet over geld. Dat gaat over iets anders dat dieper en donkerder is."

Chloë Sevigny speelt de rol van Kitty, Ari Graynor speelt de criminele verdedigingsadvocaat Leslie Abramson.

Het tweede seizoen van Monsters verschijnt donderdag 19 september.