Shea Whigham en Will Patton zijn aangetrokken voor belangrijke rollen in JonBenét Ramsey (werktitel).



Whigham (foto, links) en Patton (foto, rechts) spelen tegenover Melissa McCarthy en Clive Owen in de gelimiteerde Paramount+ serie van MTV Entertainment Studios en 101 Studios.



JonBenét Ramsey onderzoekt de tragische onopgeloste moord op de gelijknamige zesjarige schoonheidskoningin. Het volgt de familie Ramsey, voor en na de tragedie terwijl ze het pijnlijke verlies van een kind verwerken terwijl ze geconfronteerd worden met een intense publieke controle veroorzaakt door een media razernij die ervoor zorgde dat deze zaak een hele natie in de ban hield.

De kern van de serie is het verhaal van Patsy (McCarthy) en John Ramsey (Owen) - het verkennen van de onbreekbare partnerschap van deze twee complexe mensen - als man en vrouw, als moeder en vader - die zichzelf en hun kinderen hadden toegewijd aan het opbouwen van het verhaal van een perfect, bevoorrecht leven, alleen om het vernietigd te zien worden op een kerstnacht in 1996.

Whigham speelt officier van justitie Alex Hunter, een kennis van de familie Ramsey. Patton speelt Lou Smith, een legende onder de wetshandhavers, die meer dan 150 moordzaken heeft behandeld in Boulder Springs.

De productie begint in Calgary, Canada, met Richard LaGravenese als showrunner en uitvoerend producent. Vier van de acht afleveringen, waaronder de eerste aflevering, worden geregisseerd door Anne Sewitsky, die ook als uitvoerend producent optreedt.

Harrison Query en Tommy Wallach verkochten het project aan MTV Entertainment Studios en 101 Studios en dienen als schrijvers naast La Gravenese. Het trio produceert samen met David C. Glasser, Ron Burkle, Bob Yari, David Hutkin, Melissa McCarthy en Sewitsky.

Dit is Whighams laatste samenwerking met Glasser en Paramount na zijn rollen in de gelimiteerde serie Waco en het vervolg daarop en in Lawmen: Bass Reeves. Hij was ook te zien in HBO's Perry Mason (2020) en Gaslit van Starz, en speelde de rol van Eli Thompson, de broer van Steve Buscemi's Nucky Thompson, in HBO's hit Boardwalk Empire.

Patton keert terug naar Studio 101/MTVE Studios na een rol in Yellowstone (2018). Hij was onlangs te zien in Silo van Apple TV+ en Prime Video's Outer Range.