Peacock heeft een direct-naar-serie order gegeven aan The 'Burbs, een hedendaagse seriebewerking van de gelijknamige Universal Pictures horror-komediefilm uit 1989.



Celeste Hughey (Palm Royale, Dead to Me) schrijft en produceert de mysterieuze comedyserie met in de hoofdrol Keke Palmer (foto), ook uitvoerend producent van het project van UCP, een divisie van Universal Studio Group.



Seth MacFarlane, Erica Huggins en Aimee Carlson voeren de productie uit voor Fuzzy Door onder de overkoepelende UCP-deal van het bedrijf, samen met Brian Grazer, Kristen Zolner en Natalie Berkus voor Imagine Entertainment, dat de film uit 1989 produceerde. Dana Olsen, de schrijver van de film geregisseerd door Joe Dante, zal dienen als co-uitvoerend producent voor de serie.

The 'Burbs speelt zich af in de buitenwijken van tegenwoordig en volgt een jong stel - Palmer speelt de vrouw - dat terugkeert naar het ouderlijk huis van de man. Hun wereld komt op zijn kop te staan wanneer nieuwe buren naast hen komen wonen, waardoor oude geheimen van de doodlopende straat aan het licht komen en nieuwe dodelijke bedreigingen de illusie van hun rustige buurt verstoren.

De serie zal in Los Angeles worden opgenomen op dezelfde locatie als de originele film uit 1989, de achtertuin van Universal Studios Hollywood.

De film, met Tom Hanks en Carrie Fisher als het echtpaar, en verder onder andere Bruce Dern en Corey Feldman, heeft een cultstatus bereikt na een teleurstellende start aan de kassa. De film wordt gestreamd op Peacock.

Dit is de laatste Universal-film die in een serie wordt omgezet voor Peacock. Op de lijst staat ook Ted van MacFarlane, dat is vernieuwd met een tweede seizoen.

Mysterie-comedyseries hebben een nieuw succes met hits als Hulu's Only Murders in the Building en Peacocks eigen Poker Face en Based on a True Story.