Ryan Murphy verraste het publiek maandag bij de première van Netflix’s Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story met nieuws over het volgende deel van zijn anthologiereeks voor de streamer.



Toen hij op het podium de cast van Monsters introduceerde, waaronder Javier Bardem en Chloë Sevigny, kondigde hij aan dat er een derde seizoen komt met Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) als Ed Gein.

Murphy heeft geen aanvullende details over het project verstrekt, inclusief schrijvers. Zijn aankondiging was onverwacht, hoor ik, en het is onduidelijk of alle deals voor de nieuwe aflevering al rond zijn.

Seizoen 3 grijpt terug op het originele Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story en draait om een ​​andere gestoorde seriemoordenaar. Edward Gein, bekend als Butcher of Plainfield of de Plainfield Ghoul, bekende dat hij in de jaren vijftig twee vrouwen had vermoord en zou ook trofeeën hebben gemaakt van lichamen en huid van lijken die hij van begraafplaatsen had opgegraven. Het verhaal van Gein inspireerde het Leatherface-personage in Tobe Hoopers horrorklassieker The Texas Chainsaw Massacre uit 1974.


Charlie Hunnam

Monsters is gemaakt door Murphy en Ian Brennan, met het originele deel op nummer 3 in Netflix’s Top 10-lijst van de meest populaire Engelstalige programma’s. Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story debuteert donderdag. Het volgt op de première van dinsdag van Murphy's American Sports Story: Aaron Hernandez op FX en zal worden gevolgd door het debuut van Murphy's Grostequerie op 25 september, ook op FX, en de première op 26 september van zijn nieuwe ABC-serie Doctor Odyssey.

Bekijk hieronder de trailer van Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story: