De trailer voor de Apple-serie van filmmaker Alfonso Cuarón komt met een eigen disclaimer.



Het verleden vindt je altijd. Dat zegt Disclaimer, de aankomende gelimiteerde serie van Apple TV+ met Cate Blanchett, Kevin Kline en Sacha Baron Cohen in de hoofdrollen en geschreven en geregisseerd door Alfonso Cuarón.



Disclaimer is een aangrijpende psychologische thriller verteld in zeven afleveringen en gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Renée Knight.

De aangrijpende trailer introduceert journaliste Catherine Ravenscroft (Blanchett) als een "inspiratie voor ons allemaal", maar ze begint al snel te ontrafelen. Ze verbergt een diep geheim uit haar verleden dat haar reputatie en identiteit dreigt bloot te leggen. De trailer eindigt met Kline's personage, die op haar zaak zit, die waarschuwt: "De wereld moet weten wie Catherine Ravenscroft echt is. De wereld moet de waarheid weten.

De trailer eindigt vervolgens met de volgende disclaimer: "Elke gelijkenis met levende of dode personen is GEEN toeval."

Hier is de synopsis van de serie: "Veelgeprezen journaliste Catherine Ravenscroft (Blanchett) bouwde haar reputatie op met het onthullen van de wandaden en overtredingen van anderen. Wanneer ze een roman ontvangt van een onbekende auteur, realiseert ze zich tot haar afschuw dat zij nu de hoofdpersoon is in een verhaal dat haar donkerste geheimen blootlegt. Terwijl Catherine zich inspant om de ware identiteit van de schrijver te achterhalen, wordt ze gedwongen om haar verleden onder ogen te zien voordat het haar eigen leven vernietigt en haar relaties met haar man Robert (Baron Cohen) en hun zoon Nicholas (Kodi Smit-McPhee)."

De ensemblecast bestaat verder uit Lesley Manville, Louis Partridge, Leila George en Hoyeon.

De serie is Cuaróns eerste serie onder zijn algemene deal met de streamer. Bij de onthulling van de serie in Venetië sprak de filmmaker over zijn aantrekkingskracht (en aanvankelijk aarzeling) voor het televisieformaat en over de filmische aanpak van de serie.

Cuarón zei ook dat hij Blanchett vanaf het begin in gedachten had. "Ik was doodsbang dat [zij] nee zou zeggen, omdat ze zo in mijn gedachten zat en de manier waarop ik het geheel zag," zei hij. Blanchett vatte haar ervaring samen door te zeggen: "Ik speel een vrouw die dingen heeft die ze heeft begraven, traumatische dingen die ze heeft begraven. En dus dacht ik na over wat er gebeurt met verdrongen herinneringen en dingen die we hebben vermeden in plaats van ermee om te gaan. En ik vond het fascinerend en behoorlijk pijnlijk."

Apple Studios' Disclaimer wordt gecoproduceerd door Esperanto Filmoj en Anonymous Content. Cuarón produceert voor Esperanto Filmoj samen met Gabriela Rodriguez. Blanchett produceert de serie ook samen met Knight, Emmanuel Lubezki, Donald Sabourin en Carlos Morales. David Levine en wijlen Steve Golin produceren voor Anonymous Content. Finneas O'Connell verzorgt de score.

Disclaimer brengt vrijdag 11 oktober de eerste twee afleveringen uit, gevolgd door elke vrijdag nieuwe afleveringen.