Groot nieuws voor fans van Criminal Minds - Matthew Gray Gubler, keert terug op televisie in een andere CBS misdaadserie, Einstein (werktitel).



Gubler speelt de titelrol en produceert de pilot voor CBS Studios, met het Monk-team van bedenker/uitvoerend producent Andy Breckman en regisseur/uitvoerend producent Randy Zisk. Net als Monk en de Duitse serie waarop Einstein is gebaseerd, is de procedurele serie van CBS een drama met komische ondertonen.



Hierin brengt de briljante maar richtingloze achterkleinzoon van Albert Einstein (Gubler, foto) zijn dagen door als een comfortabele professor totdat hij door zijn kwajongensstreken in de problemen komt met de wet en hij een lokale politierechercheur moet helpen haar meest raadselachtige zaken op te lossen.

Lew Einstein van Gubler is een populaire professor op Princeton... als hij daadwerkelijk komt opdagen voor de les. Oneerbiedig en misplaatst, Lew's genie en beroemde naam weegt zwaar op hem, maar het gebruik van zijn gave om te helpen bij het oplossen van moorden kan - eindelijk - zijn leven wat richting en doel geven.

Hoewel de persoonlijkheid van Lew Einstein erg verschilt, deelt hij een wetenschappelijke achtergrond met Gublers geliefde Criminal Minds-personage Spencer Reid, die ook een genie is en gepromoveerd is in wiskunde, scheikunde en techniek.

Breckman, die de Einstein-pilot schreef, en Zisk, die zal regisseren, produceren samen met Intrigue's Tariq Jalil; en Rose Hughes, Rodrigo Herrera Ibarguengoytia en Laura Beetz voor Seven One Studios International. Gubler is producent.

Met Einstein keert Gubler terug naar de televisie en wordt hij herenigd met CBS en CBS Studios. Hij belandde in Criminal Minds kort nadat hij was afgestudeerd in zijn eerste televisierol. Zijn personage werd al snel een fanfavoriet met zijn analytische vaardigheden, zijn excentriciteiten - en zijn steeds veranderende haar.

Samen met A.J. Cook was Gubler de enige originele acteur dat de hele vijftien seizoenen van Criminal Minds, die eindigden in 2020, volmaakte met twaalf afleveringen in de hoofdrol en als regisseur. Tot grote teleurstelling van de fans was Gubler de enige acteur van Criminal Minds uit het laatste seizoen dat niet terugkeerde voor het vervolg in 2022, Criminal Minds: Evolution, op Paramount+. Zowel Gubler als showrunner Erica Messer hebben in interviews gezegd dat ze hebben geprobeerd om het te laten gebeuren, maar dat de planning nooit is gelukt.

Met Einstein is Gubler weer terug bij CBS Studios, dat Criminal Minds coproduceert. Als Einstein in serie wordt uitgebracht en Evolution wordt vernieuwd met een derde seizoen, is het misschien makkelijker om de schema's op elkaar af te stemmen.

Dit is Gublers eerste televisierol sinds zijn terugkerende rol in de Hulu-comedyserie Dollface, die hij op zich nam toen Criminal Minds ten einde liep. Hij is ook kinderboekenschrijver en illustrator. Zijn tweede boek, The Little Kid with the Big Green Hand, is vorig jaar verschenen.