Trevor Donovan is toegevoegd aan de cast van When Hope Calls, de spin-off van Janette Oke's boekenserie When Calls the Heart.



When Hope Calls volgt een paar zussen, Lillian Walsh (Morgan Kohan) en Grace Bennett (Jocelyn Hudon) naar het stadje Brookfield rond 1916. Het draait om het weeshuis van het stadje en de bewoners die voor enorme uitdagingen komen te staan terwijl ze een hoopvolle, geloofsvolle gemeenschap creëren op de drempel van verandering in het grensstadje terwijl ze de kinderen onder hun hoede verzorgen.



Donovan (foto) speelt agent Jim Reynolds, een ervaren Mountie die bekend staat om zijn sterke aanwezigheid en vaardigheden in het veld. Zijn rol voor twee afleveringen begint in de derde aflevering van seizoen twee, die begin volgend jaar te zien zal zijn op Great American Family en daarna op Pure Flix.

Donovan's rol kan worden verlengd in When Hope Calls, of in andere projecten geïnspireerd door Oke's When Calls the Heart boekenserie.

In When Hope Calls seizoen twee spelen ook Cindy Busby als Nora; Christopher Russell als Mountie Michael; Nick Bateman als Wyatt; Wendy Crewson als Tess Stewart; Hanneke Talbot als Maggie Parsons en RJ Hatanaka als Mountie Gabriel.

When Hope Calls begon met tien afleveringen in seizoen één, gevolgd door twee kerstafleveringen van een uur in 2021 waarin Lori Loughlin haar rol als Abigail Stanton herhaalde. Er zijn acht afleveringen in seizoen twee.

Donovan is bekend door zijn rol als Teddy Montgomery in 90210 van The CW en had gastrollen in onder andere NCIS van CBS en Lucifer van Netflix/Fox.

When Hope Calls wordt geproduceerd door Brad Krevoy, Don McDonald, Alfonso Moreno, David Anselmo, All Canadian Entertainment en Hideaway Pictures.