Amazon MGM Studios gaat niet verder met het titelloze J. Edgar-project in het Bosch-universum.



Ondertussen gaat Amazon Freevee niet verder met het vervolg op Who's the Boss? met Tony Danza en Alyssa Milano, waaraan gewerkt werd bij de streamer.



Het titelloze J. Edgar-project was een van de twee Bosch spin-offs die in februari 2023 werden aangekondigd als zijnde in ontwikkeling bij Amazon MGM Studios. De andere, waarin rechercheur Renée Ballard centraal staat, werd eerder dit jaar in serie opgenomen met Maggie Q in de hoofdrol.

Larry Andries (Blue Bloods) schreef het script voor de J. Edgar spin-off, die hij samen met Michael Connelly, auteur van de Harry Bosch boekenreeks, produceerde. Andries werd in maart beschuldigd van zes aanklachten wegens aanranding in Los Angeles.

De J. Edgar aftakking zou de voormalige partner van Harry Bosch (Titus Welliver), rechercheur Jerry Edgar, volgen die wordt ingezet voor een undercover FBI-missie in Little Haïti, Miami. In deze glamoureuze stad wordt hij gedwongen zijn nieuwe leven in evenwicht te brengen met de gruizige onderbuik van de stad, terwijl hij wordt achtervolgd door zijn mysterieuze verleden.



Jamie Hector, die in Bosch een hoofdrol speelde als Edgar tegenover Welliver (zie foto), zou zijn rol in de potentiële spin-off hernemen. Het productieteam namens Fabel Entertainment bestaat uit uitvoerend producenten Henrik Bastin en Melissa Aouate en co-uitvoerend producent Jasmine Russ.

Amazons Bosch-universum, dat in 2014 van start ging met de langlopende hoofdserie, bestaat momenteel uit Bosch: Legacy, met Welliver in de hoofdrol, en het drama zonder titel van Renée Ballard. Bosch: Legacy eindigt met het aankomende derde seizoen, waarin Q's Ballard wordt geïntroduceerd.

Het vervolg op Who's the Boss?, geschreven/geproduceerd door One Day at a Time (2017)-medebedenker/uitvoerend producent/co-showrunner Mike Royce en co-uitvoerend producent Brigitte Muñoz-Liebowitz, werd in 2022 opgezet bij Freevee.

Het komt van Sony Pictures Television, dat de rechten van de originele serie bezit en al sinds 2020 aan het vervolg werkte. Hoewel het project op dit moment nog niet naar andere platforms is gebracht, blijft het wel in leven bij de studio, aldus bronnen.

Het vervolg speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen van de originele serie af en richt zich op voormalig Major League Baseball-speler/gepensioneerde huishouder Tony Micelli (Danza) en zijn relatie met zijn dochter Samantha (Milano). Zij is nu een alleenstaande moeder en woont in het ouderlijk huis.