AMC gaat kijken of de 'Breaking Bad methode' net zo goed gaat werken voor Mad Men. AMC heeft aangekondigd dat het laatste seizoen van Mad Men uitgebreid wordt naar veertien afleveringen. De eerste helft "The Beginning" zal uitgezonden worden in het voorjaar van 2014, terwijl het tweede deel "The End of an Era" uitgezonden zal worden in het voorjaar van 2015.

De bedenker van de show, Matthew Weiner, zal alle afleveringen in één productiecyclus filmen, dus in feite zal AMC de laatste zeven afleveringen gewoon een jaar laten liggen.

"Deze aanpak heeft goed gewerkt voor veel programma's op meerdere netwerken, en, meest recentelijk, voor ons met Breaking Bad die bijna het dubbele aantal kijkers had bij de eerste aflevering van de tweede helft dan welke eerdere aflevering dan ook," zegt Charlie Collier, voorzitter van AMC. "We zijn vastbesloten om Mad Men diezelfde eer te geven. Wij denken dat dit de beste manier is om de nu veertien afleveringen die overblijven van deze iconische serie uit te zenden".

"We zijn van plan om te profiteren van deze kans om in twee delen een uitgebreider verhaal te vertellen dat langer in het hoofd van ons publiek blijft zitten," zegt Matthew Weiner. "De schrijvers, cast en andere kunstenaars verwelkomen deze unieke manier van het eindigen van deze unieke ervaring".