De Amerikaanse hitserie Homeland neemt afscheid van de familie Brody, zo maakt The Hollywood Reporter bekend. Morena Baccarin, die moeder Jessica speelt, en Morgan Saylor, die dochter Dana neerzet, maken vanaf seizoen vier geen deel meer uit van de vaste cast.

Het nieuws komt niet als verrassing nu Homeland het doelwit is van kritiek voor haar wispelturige derde seizoen. De serie die in 2011 nog werd gezien als een van de beste series op TV en de nodige prijzen won, heeft al heel wat kijkers boos gemaakt met haar plotwendingen en ongerichte vertellingen. Een deel daar van is gericht op Saylor, die als tienermeisje Dana het doelwit is van grondige haat van fans. Saylor gaf zelf eerder aan niet te veel op de kritiek te letten, aangezien deze vooral gericht is op haar personage en minder op haar acteerprestaties.

Homeland begon als een serie over een CIA agente Carrie Mathison (Claire Danes) die als enige twijfelt aan de motieven van oorlogsheld Nicholas Brody (Damien Lewis). Een belangrijk onderdeel van het verhaal was de terugkeer van Brody naar zijn thuissituatie na jarenlang opgesloten gezeten te zijn. Dit onderdeel verdween op de achtergrond naarmate de serie zich richtte op de relatie tussen Carrie en Brody. Seriebedenker Alex Gansa verdedigt de verhaallijnen van de twee dames, waaronder Dana's alom bekritiseerde aanrijding in seizoen 2. "De relatie tussen Dana en haar vader is erg sterk. Het is sterker dan de relatie met Jessica en zeker sterker dan die met zijn zoon Chris", aldus Ganza.

Nu is het toch zo ver dat het doek valt voor de rest van de familie Brody. In seizoen 3 moet het gezin leven met de bekendmaking van Brody als terrorist, iets wat vooral Dana zwaar treft. De finale van het seizoen zal te zien zijn op 15 december in de V.S.