De Supernatural spin-off heeft twee van zijn hoofdrolspelers gevonden. Warner Bros. heeft bevestigd dat Nathaniel Buzolic en Lucien Laviscount zijn gecast voor Supernatural: Tribes. De Britse acteur Laviscount en TVD-ster Buzolic zijn de eerste twee acteurs die gecast zijn voor de spin-off, die zal worden gelanceerd met een zogenaamde backdoor pilot tijdens de Supernatural aflevering van 29 april.

De spin-off, geschreven door Andrew Dabb en geregisseerd door Robert Singer, wordt beschreven als een prachtig drama over de verschillende maffia-achtige monsterfamilies. Zij runnen, zonder dat de mensen het doorhebben, de ondergrondse werelden van Chicago, maar worden gevolgd door nieuwe jagers die hen proberen te stoppen. Op deze manier willen de jagers Chicago voor eens en altijd ontdoen van bovennatuurlijke wezens en krachten.

Laviscount (bekend voor zijn rol in Skins) speelt de hoofdrol als Ennis Roth, een politieacademie stagiair die de waarheid leert over wat schuilt in de schaduw nadat zijn verloofde wordt vermoord in het vuur van Chicago's monsteroorlog. Deze moord zorgt ervoor dat hij zelf een monsterjager wordt.

Buzolic (bekend van zijn rol als Kol in The Vampire Diaries en The Originals) zal David Hayden gaan spelen, een lid van één van Chicago's meest bekende monsterfamilies, die al tijden leeft als mens nadat hij het monsterleven al jaren geleden heeft opgegeven.

De backdoor pilot voor Supernatural: Tribes zal worden uitgezonden tijdens aflevering 20 van seizoen negen van Supernatural, waarbij Jared Padalecki en Jensen Ackles zich bewust worden van wat er gebeurt in Chicago.