Dexter kwam vorig jaar ten einde. Initieel was de serie zowel een kritisch als commercieel succes voor de zender Showtime, maar in latere seizoenen ging de serie snel bergafwaarts. Sterker nog, de latere seizoenen worden door velen verguisd en de seriefinale wordt wijd gezien als, waarschijnlijk, de slechtste ooit. En wanneer zelfs castleden of medewerkers van series twijfelen over de kwaliteit, weet je dat zij het eens zijn met de kritiek. Hoofdrolspeler Michael C. Hall doet nu een boekje open over het einde.

”Of ik hem goed vond?” aldus Hall. ”Ik denk niet dat ik hem ooit gekeken heb. Ik geloof dat de aflevering narratief bevredigend was, maar niet zo pikant.”

”Ik denk dat de serie een bepaalde drive verloren had,” vertelde Hall. ”Waarschijnlijk omdat we er zo lang mee door zijn gegaan, om de verhalen die we verteld hebben en misschien omdat onze schrijvers verzadigd waren… Misschien wilden sommige mensen een wat meer bevredigend – misschien wilden ze een happy ending voor Dexter, of een definitiever gevoel van afsluiting.”