Starz' hoofd uitvoerend producent, Chris Albrecht, heeft vandaag aangekondigd dat Starz wederom samenwerkt met Sony Pictures Television en groen licht heeft gegeven aan een tweede seizoen van Outlander. De veelgeprezen serie is gebaseerd op de internationale bestseller boekenserie van Diana Gabaldon. Seizoen twee zal uit tenminste dertien afleveringen bestaan en gebaseerd zijn op het tweede deel van de achtdelige boekenserie; Dragonfly in Amber.

Het eerste seizoen, bestaande uit zestien afleveringen en gefilmd op locatie in Schotland, debuteerde op 9 augustus en behaalde meer dan één miljoen kijkers in slechts de eerste week en trok in kijkers een gelijk aantal mannen en vrouwen.

"De overweldigende steun die Outlander krijgt van de fans, kijkers en critici, heeft de beslissing om verder te gaan met het tweede boek erg makkelijk gemaakt. Diana Gabaldon heeft ons jaren aan geweldige drama geleverd. Met een ongelooflijke kunstenaar zoals Ronald D. Moore aan het roer, en een cast zo spectaculair als deze, kijken wij uit naar een betoverende reis met Claire, Jamie, Frank, Brianna, Roger en iedereen door de eeuwen heen," zei Albrecht.

Bedenker Ronald D. Moore zei: "Ik ben blij met een nieuw seizoen van deze serie bij Starz in het vooruitzicht. Dit project is vanaf het begin met liefde gemaakt en het is heel bevredigend om te zien dat het zo'n succes is bij zowel de kijkers als de critici."

"Fans van de Outlander boeken hebben lang moeten wachten om dit ongelooflijke verhaal tot leven te zien worden gebracht op het beeldscherm, en Ron en zijn team hebben een show gebracht die de verwachtingen heeft overtroffen," zei Zack Van Amburg, president van programmering voor Sony Pictures Television. "We kijken uit naar de verdere samenwerking met Starz om het volgende hoofdstuk van dit epische verhaal te presenteren aan fans die er vanaf het begin waren en kijkers die de serie pas net ontdekt hebben."