De producers van Downton Abbey, ITV en Carnival Films, hebben goed nieuws voor alle fans van de populaire serie. Begin volgend jaar zal de productie van het zesde seizoen gaan beginnen.

Downton Abbey begon bij ITV in 2010 en heeft sindsdien veel prijzen gewonnen en is een wereldwijd succes, de serie is in meer dan 250 gebieden wereldwijd verkocht. Downton Abbey heeft elke aflevering meer dan tien miljoen kijkers gemiddeld. De finale van het vijfde seizoen zal op 9 november worden uitgezonden en zal met Kerstmis terugkeren met een speciale feestelijke aflevering. Masterpiece zal het vijfde seizoen vanaf 4 januari 2015 gaan uitzenden op PBS.

Gareth Neame, Carnival managing directeur zei: "We hebben geweldige reacties op de verhaallijnen, acteer- en productiewaarden van Downton Abbey gehad dit jaar en het hele team is blij om nog steeds vooruit te gaan met een nieuw seizoen van de show. Dit zal het publiek een nieuwe gelegenheid bieden om te zien wat onze geliefde personages zal overkomen."

ITV's directeur van Drama Commissioning, Steve November verklaarde: "Het is fantastisch dat Downton Abbey nog steeds een dergelijk fenomeen is - nog steeds het meest populaire drama op ITV in haar vijfde seizoen - en wij zijn opgewonden de opdracht te hebben gegeven voor een zesde seizoen. We weten niet nog wat Julian heeft gepland, maar we kijken uit naar de samenwerking met hem, de fantastische cast en Carnival en krijgen ongetwijfeld een zesde seizoen dat niet te missen is."

Ben je blij te horen dat Downton Abbey wordt vernieuwd voor een zesde seizoen?

Cast bij de 63ste Primetime Emmy Awards - Pers Kamer

#125606014 / gettyimages.com