Oke, dit had wellicht wat creatiever gekund… Je kunt je afvragen of dit niet misschien iets te veel van het goede is. AMC heeft namelijk de titel van de spinoff van The Walking Dead bekend gemaakt: de serie gaat... Fear the Walking Dead heten. AMC heeft nog niet officieel bekend gemaakt wanneer de serie in première gaat, maar het netwerk gaf wel aan dat de serie binnen 24 uur na de Amerikaanse première in meer dan 115 andere landen in première gaat. Iets wat te verwachten was voor een project dat gelinkt is aan de meest bekeken televisieserie.

Eerder deze maand kreeg Fear the Walking Dead al een bestelling van twee seizoenen van AMC. Hetzelfde overkwam de spinoff van Breaking Bad: Better Call Saul. Het eerste seizoen van Fear the Walking Dead zal bestaan uit zes afleveringen, wat het eerste seizoen gelijk maakt aan het eerste seizoen van The Walking Dead. Waarschijnlijk debuteert de serie in de late zomer, zodat de serie als inleiding kan dienen voor het zesde seizoen van de moederserie. Het tweede seizoen, wat vermoedelijk een regulier seizoen zal worden, zal uitgezonden worden in 2016.

Fear the Walking Dead is gesitueerd in Los Angeles en in de serie staan nieuwe verhaallijnen en personages centraal. Er zijn rollen weggelegd voor Cliff Curtis (Gang Related), Kim Dickens (Deadwood), Frank Dillane en Alycia Debnam Carey. De serie wordt geproduceerd door dezelfde mensen achter The Walking Dead. Dave Erickson, die samen met Robert Kirkman de pilot schreef, zal fungeren als showrunner. De pilot wordt geregisseerd door Adam Davidson.

Wat vinden jullie van de titel: inspiratieloos of goed bedacht? Hoe dan ook gaan wij deze serie, natuurlijk, allemaal kijken! Of slaat er iemand over?