De volgers van The Following mogen op zoek naar een andere serie om te volgen. The Following is namelijk om zeep geholpen door Fox. De seriefinale van de serie is op 18 mei en zal twee afleveringen bevatten.

Het doek is dus na drie seizoenen gevallen voor de serie. Er werd gesproken over een vervolg op de streamingdienst Hulu, maar die kans lijkt klein. De serie van Kevin Williamson was een hit toen de serie van start ging, maar de serie kon het niet vasthouden. Het tweede seizoen zag een aanzienlijke daling in kijkcijfers. Hetzelfde is het geval voor het derde seizoen. De meest recent uitgezonden afleveringen behaalde maar drie miljoen kijkers en een 1.1 in de demografie. Dat zijn de laagste demografiecijfers voor een serie (die niet op The CW wordt uitgezonden) op maandag. The Following was dus simpelweg niet meer houdbaar.

De serie introduceerde wel een model waarbij filmacteurs kortere seizoenen van broadcast series konden doen. Kevin Bacon had namelijk een contract voor maar vijftien afleveringen, zodat hij ook nog aan films kon werken. Viola Davis heeft een soortgelijk contract voor How to Get Away with Muder.

Dit is een cancellering die er al lange tijd zat aan te komen. Met matige kijkcijfers en slechte kritieken zal uiteindelijk een keer het doel vallen. Dat moment is nu gekomen.

Backstrom is ook slachtoffer geworden van de guillotine van Fox. De serie, met Rainn Wilson in de hoofdrol, verlaat het toneel na één seizoen. De serie debuteerde al niet opzienbarend, maar de seriefinale behaalde maar twee miljoen kijkers en een 0.7 in de demografie. En een 0.7 op een broadcastzender die niet The CW heet... dan verdwijn je naar het televisiekerkhof.

Een andere slachtoffer van de dadendrang van de man genaamd cancellering, is One Big Happy. De serie met Elisha Cuthbert had vanaf haar debuut al de schijn tegen zich. Zodoende geeft Fox de serie weinig reden om happy te zijn.

Treurt er iemand om de ondergang van The Following of zijn jullie rouwiger om het verlies van Backstrom en One Big Happy?