MijnSerie heeft haar mobiele applicaties vernieuwd. Het is een compleet nieuw design geworden die sneller is, beschikt over push notificaties en compacter is. Voor Android staat de app nu iets meer dan week online en hebben veel leuke reacties gehad. Voor iOs staat de app nog maar net online omdat wij moesten wachten op goedkeuring van Apple.

Vernieuwde app
De app is vernieuwd omdat de "oude" uit elkaar viel. Een app onderhouden kost, net als een website, veel tijd. Het laatste jaar is de focus alleen op de website geweest omdat deze beter wordt bezocht. De laatste tijd kregen we negatieve reacties op de app (wat ook terecht was). Hierdoor hadden we twee keuzes: stoppen met de app of vernieuwen. Van beide viel wat te zeggen. Stoppen omdat we een goede mobiele website hebben en deze makkelijker te onderhouden is, vernieuwen omdat je de naam in de app store houdt en het levert, vooral in het buitenland, extra leden op. Zoals je begrijpt hebben we gekozen voor optie twee.

Kleinere app
De oude app was oud, traag en het design paste niet meer bij de website. De app moest dus opnieuw worden gebouwd. Om tijd te besparen is er gekozen om alleen de meest gebruikte functies uit de oude app opnieuw te bouwen. Hierdoor is de app een stukje kleiner maar wel sneller en voor ons makkelijker te onderhouden. Er is één nieuwe functie toegevoegd, namelijk de optie voor push notificaties. Verder zitten de volgende functies erin:
- Registreren
- Afleveringen nog te zien
- TV-gids
- Profiel bekijken (hier kan je ook series verwijderen)
- Series toevoegen (+ kijktijd aangeven)
- Cijfers geven
- Link naar de nieuwsberichten
- Instellingen (taal wijzigen, push notificaties aan/uit zetten)



Team van MijnSerie
MijnSerie bestaat uit een groot team van schrijvers. Op moment bestaat het team uit 51 vrijwilligers. Dit zijn nieuws- en recensie schrijvers en 4 beheerders. Voor het platform van MijnSerie (2 websites en 8 mobiele applicaties) is er 1 programmeur. Hierdoor is er dus gekozen voor een kleinere applicatie.

Betaalde app
De betaalde app kost in € 1,99 en hiermee koop je de advertenties af en krijg je toegang tot de push notificaties. Een biertje in de kroeg kost tegenwoordig meer, dus waar hebben het over? ;-)

Wat vinden jullie van de nieuwe app?