Hoezo televisie-gerechtigheid? CBS heeft bekend gemaakt dat Under the Dome na drie seizoenen is gecanceld. Under the Dome was een fenomeen toen de serie van start ging in de zomer van 2013. De eerste aflevering trok maar liefst 17.8 miljoen kijkers (live en uitgesteld kijken), de beste cijfers voor een zomerserie in 21 jaar. De adaptatie van een boek van Stephen King kon de kijkers niet vasthouden en sindsdien daalde de kijkcijfers. De serie kreeg ook veel te verduren van fans over het verhaal en de wendingen. Toch bleef Under the Dome een van de meest bekeken zomerseries in Amerika gedurende drie jaar.

"Twee jaar geleden bewandelde Under the Dome nieuw terrein in de zomer en werd het een regelrechte hit voor CBS en voor kijkers wereldwijd. Het businessmodel en seriemodel (event serie) hebben de deur geopend voor meer originele zomerprogammering zoals Extant en Zoo. Wij kijken er naar uit om het laatste hoofdstuk in Chester's Mill te presenteren en het verhaal af te ronden", aldus Nina Tassler van CBS.

CBS laat ook het volgende weten: "In de seriefinale, wanneer de koepel naar beneden komt, worden veel vragen over de origine en kracht van de koepel beantwoord. Twee verschillende groepen zullen het tegen elkaar opnemen in een laatste conflict en niet iedereen zal dat overleven."

Het is een raadsel hoe deze serie het drie seizoenen heeft volgehouden. Wat vinden jullie van deze cancellering? Blij dat Under the Dome eindelijk van het beeldscherm verdwijnt of hadden jullie nog langer onder de koepel willen vertoeven?


Under the Dome. Alle rechten op deze foto zijn voorbehouden aan CBS