Het is natuurlijk pas eind oktober, maar achter de schermen werken we alweer hard aan de verkiezing van de beste serie van 2015. Ook dit jaar kun je stemmen op de beste nieuwe serie. En er waren er alweer wat waarvan we met zekerheid kunnen zeggen dat ze een hit zijn. Het eerste seizoen van Narcos, Power en Empire zit er alweer op, en het was genieten. Ook het langverwachte Better Call Saul kwam uit, en viel bij veel van jullie goed in de smaak.

Maar de herfst is aangebroken, en dat betekent dat er nu een storm aan nieuwe series zijn opwachting maakt. En dus zijn we eigenlijk wel een beetje benieuwd wat jullie er tot nu toe van vinden. Vooral in september moesten vele avondjes vrij worden gemaakt om alles bij te kunnen houden.

Wat vonden jullie bijvoorbeeld van de twee spin-offs van bekende films, Minority Report en Limitless? Voldoen ze aan de verwachtingen die je wellicht had door de films? En over hoge verwachtingen gesproken, hoe scoort Quantico bij jullie?

Misschien niet helemaal een nieuwkomer, maar na ruim vijf jaar zijn de helden van Heroes weer terug. Heroes Reborn is een mini-serie, dus hier zul je het waarschijnlijk voor altijd mee moeten doen. Heeft het wat toegevoegd aan de nalatenschap van het origineel? Heroes werd er naarmate de seizoenen vorderden niet bepaald beter op, kan Heroes Reborn hier nog wat goed aan maken?

Première na première kruipen we richting het einde van het jaar, en mogen jullie straks beslissen wat nou echt de beste nieuwe series waren. En het jaar heeft ook nog best wat voor ons in petto. Wat is de tussenstand? Geweldige nieuwe series die je nog lang hoopt te volgen? Of niet veel nieuws onder de horizon?