Schrijfster Saskia Noort is druk aan het schrijven. Ze vertelde aan Shownieuws dat er een vervolg komt op het succesvolle eerste seizoen van de dramaserie Nieuwe Buren. Op 14 september 2014 ging het eerste seizoen van Nieuwe Buren bij RTL 4 in première. Het eerste seizoen had tien afleveringen die gemiddeld 1,46 miljoen kijkers trok. Katja Schuurmans, Thijs Römer, Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans speelden de hoofdrollen. Wie er wel en niet terug zullen keren is nog niet bekend gemaakt. Ook weten we niet wanneer het tweede seizoen van Nieuwe Buren van start zal gaan.

Het is ook mogelijk dat Nieuwe Buren een Amerikaanse remake gaat krijgen. Homeland-producent Fox 21 heeft een optie genomen op de serie. Het zou kunnen dat het script voor de Amerikaanse markt aangepast gaat worden. Fox 21 hoopt dat Nieuwe Buren een internationaal succes gaat worden en heeft daarvoor de hulp ingeroepen van de schrijvers van Homeland.

Had jij verwacht dat Nieuwe Buren een tweede seizoen gaat krijgen? Denk jij dat de Amerikaanse remake een hit gaat worden?

Katja Schuurman en Thijs Römer