Deze column dient ter ondersteuning van de verkiezing van de serie die in 2015 geëindigd is en die we het meest gaan missen. Van maandag 11 januari tot en met 31 januari kun je een stem uitbrengen op jouw keuze.

Daar zat ik dan. Een jaar had ik moeten wachten op de tweede helft van het laatste seizoen. En ineens was het na zeven weken al voorbij, de laatste aflevering stond op het punt te beginnen. En na vanavond zou het ineens voorgoed voorbij zijn. Nooit meer een jaar wachten. Nooit meer die blijdschap dat er een nieuwe aflevering is. Nooit meer Mad Men. Ik durfde bijna niet te kijken.

Ja, dat is best balen als een van je favoriete series ten einde komt. Sommige series worden gemaakt met een bepaald doel in het achterhoofd, weer anderen gaan door totdat de lol er af is. Hoe dan ook, aan alles komt een einde. En dat terwijl jij als kijker misschien nog helemaal niet klaar bent om afscheid te nemen. In deze categorie kijken we even niet naar de kwaliteit van een serie. Het is dus geen verkiezing van de beste serie in deze categorie. Nee, we willen graag weten welke serie jij het meest gaat missen.

Zoals ze bij de uitreiking van de Oscars ieder jaar een montage hebben met alle sterren die ons dat jaar zijn ontvallen, presenteer ik jullie nu de lijst met series die in 2015 ten einde kwamen en die we enorm gaan missen. Het dramatische muziekje moet je er zelf even bij bedenken. En natuurlijk wel in slow motion lezen hè? Mad Men. The Mentalist. Justified. Glee. Hannibal. Community. Downton Abbey. Luther.

Het mag vrij duidelijk zijn dat ik natuurlijk op Mad Men stem, ik ben er eerlijk gezegd nog steeds niet helemaal overheen. Maar welke serie zul jij nou het meest gaan missen?