Afgelopen december werd het nieuws dat AMC drama Into the Badlands vernieuwd zou zijn en in de herfst van 2016 terug zou keren door diverse media enthousiast opgepikt. Echter was dit geen officiële aankondiging, zo meldde bedenker Al Gough later op Twitter: "Hoi Badlanders. Even ter verduidelijking: AMC heeft Into the Badlands nog niet officieel opgepakt voor een tweede seizoen. We blijven optimistisch en houden jullie op de hoogte!"

Nu is de serie wél officieel vernieuwd door AMC. Zo laten zij weten in hun officiële persbericht: "Met zijn diepe duik in authentieke martial arts, bleek het visueel verbluffende Into the Badlands anders te zijn dan al het andere op televisie," zegt Charlie Collier, president van AMC, SundanceTV en AMC Studios. "Co-bedenkers en showrunners Al Gough en Miles Millar, samen met het getalenteerde team aan producers, cast en crew, brachten ons een geraffineerde reeks. We staan te popelen om weer terug te keren naar de wereld van de baronnen en lemmets, en meer tijd door te brengen met deze boeiende en ontwikkelende personages in een uitgebreider tweede seizoen."

De serie ging in première in november 2015 en bestond uit zes afleveringen. De serie profiteerde groots van lead-in The Walking Dead, en hoewel het een dieptepunt in de kijkcijfers bereikte toen The Walking Dead een winterstop had, werd dit weer goedgemaakt door hogere cijfers bij het uitgesteld kijken.

Into the Badlands zal terugkeren met een tweede seizoen van tien afleveringen, dat in première zal gaan in 2017. Nog even wachten dus.

Kijk jij uit naar het nieuwe seizoen in 2017?