"It's Showtime everybody. Showtime"

Lucifer

God en de Hemel, Hel en Verdoemenis. Persoonlijk heb ik er niet veel mee, maar wat hou ik van Lucifer Morningstar. Tom Ellis speelt de rol van Gevallen Engel met een flair en charme zoals alleen een Engelsman dat kan, heeft vooral te maken met het accent, denk ik. En neem mij niet kwalijk dat ik heel veel de naam Lucifer noem, waar het hart van vol is zullen we maar zeggen…

Eigenlijk is Lucifer helemaal niet zo goed, er zijn veel kwalitatief betere series op de markt op dit moment. Het is een procedurele serie die niets meer brengt dan menig ander doorsnee serie. Maar Lucifer is met zijn voorkomen, hé het oog wil ook wat, en zijn charme en accent gewoon onweerstaanbaar.

Eén miljoen moeders houden niet van Lucifer, die willen hem terug verbannen naar de hel, maar daar hebben ze gefaald. Lucifer heeft zelfs een tweede seizoen gekregen van FOX en mag dus nog even blijven op aarde.

Waar gaat Lucifer nu eigenlijk over? Lucifer draait om de Duivel, de Gevallen Engel die door God verbannen is naar de Hel om daar te heersen. Maar Lucifer heeft genoeg van het Vagevuur en besluit om naar Aarde te verhuizen, Los Angeles om precies te zijn. En daar wordt hij de adviseur van de LAPD om moorden op te lossen. Dat doet hij vanuit zijn luxueuze nachtclub Lux.

Maar op aarde leven lijkt voor Lucifer één nadeel te hebben, hij wordt sterfelijk en dus menselijker. Lucifer Morningstar heeft een ego met bijpassende naïviteit die passend is voor de heerser van de Hel en zijn oneliners passen uitstekend bij de Brenger van het Licht.

Laat die 1 miljoen moeders maar kletsen, Lucifer doet geen vlieg kwaad.

Dit was de tweede radiocolumn. Wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



De plaat van de week is Jeff Alexander - Come Wander with Me.

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy