"It's Showtime everybody. Showtime"

Criminal Minds

Op 28 september begint het twaalfde seizoen van Criminal Minds. Al elf seizoenen lang volgen we het BAU (Behavioural Analysis Unit) team geleid door Aaron Hotchner. Volgens Roelof (mijn man) is Criminal Minds het perfecte voorbeeld hoe teams zouden moeten samenwerking, en in dit geval ben ik het met hem eens. Hotch, Morgan, Reid, Garcia, Rossi en JJ, zijn al vele jaren het lichtend voorbeeld hoe je boeven moet vangen.

Door de jaren heen zijn er wat veranderingen geweest in het team, sommige zijn langer gebleven dan andere maar het team bleef draaien als een goed geoliede machine. Seriemoordenaars, massamoordenaars, ontvoerders en ander gespuis maken geen enkele kans tegen dit misdaadbestrijdingsteam. Elke aflevering staat er een nieuwe uitdaging te wachten en ze vliegen in een privéjet heel Amerika over, waarbij ze altijd binnen 30 minuten na een briefing de lucht in moeten.

Garcia blijft in de meeste gevallen in Quantico en met haar computermagie weet ze, met de parameters die het team opgeeft, bijna alle schurken in 45 minuten te vinden. Er zit soms een rode draad in de serie en dat werkt heel verslavend bij Criminal Minds. En het feit dat je na elf seizoen van gemiddeld 22 à 23 afleveringen enorm gehecht bent geraakt aan de acteurs en hun fictieve karakters. Vooral Garcia en Morgan hebben mijn hart toch wel een beetje gestolen, waarbij Morgan hem keihard heeft gebroken.

Niet lang geleden werd bekend gemaakt dat de acteur die Hotch speelt, Thomas Gibson, op staande voet is ontslagen, na twee afleveringen te hebben opgenomen van het twaalfde seizoen. Ik ben heel benieuwd wie zijn plaats in gaat nemen en hoe hij er uit geschreven gaat worden.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



De plaat van de week is Golden Earring - Radar Love

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy