Het tweede seizoen van Narcos, de Originele Netflix dramaserie over het leven van drugsbaron Pablo Escobar, gaat op 2 september weer van start bij de streamingdienst. Maar er is één iemand die daar niet blij mee is: Robert Escobar, de broer van Pablo. Robert was de boekhouder van Pablo zijn imperium. Robert eist 1 miljard dollar van Netflix voor de rechten van het verhaal van zijn familie. En hij wil het tweede seizoen als eerste zien voordat het van start gaat.

Het eerste seizoen had tien aflevering en kreeg vele goede kritieken. Robert liet via een brief aan Netflix weten dat hij 1 miljard dollar eist, een bedrag dat hij en zijn broer in “een goede week” verdienden. Mocht Netflix weigeren het bedrag over te maken zullen advocaten de zaak in handen nemen en de nodige stappen gaan ondernemen tegen Netflix.

Volgens Robert: “In het eerste seizoen zaten veel fouten en leugens, ik ben één van de weinige overlevenden van het Medellinkartel. Ik was het nauwst betrokken bij Pablo als bondgenoot, ik deed de boekhouding en hij was mijn broer. Ik denk dat niemand anders dan ik kan oordelen over het materiaal”. En daarom wil hij het tweede seizoen als eerste zien. In de serie komt Robert overigens niet voor, de rol van boekhouder is voor een vriend van Pablo die later beweert CIA-informant te zijn.

De kans dat de eisen worden ingewilligd door Netflix zijn vrij klein omdat Narcos niet als documentaire wordt uitgezonden maar als een televisieserie gebaseerd op ware feiten.

Ga jij kijken naar het tweede seizoen van Narcos?